Βέλγιο: Συγκρούσεις 200 ατόμων με την αστυνομία στο κέντρο της Λιέγης

Βέλγιο: Συγκρούσεις 200 ατόμων με την αστυνομία στο κέντρο της Λιέγης

Περίπου 200 άτομα συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις στο περιθώριο διαδήλωσης του κινήματος «Black lives matter» - Η διαδήλωση έγινε μετά τη σύλληψη γυναίκας από το Κονγκό που κατηγόρησε την αστυνομία για βίαιη μεταχείριση και ρατσισμό

liege
Ταραχές προκλήθηκαν στο κέντρο της Λιέγης, όταν περίπου 200 άτομα συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις, στο περιθώριο διαδήλωσης «Black lives matter». Πολλοί αστυνομικοί τραυματίσθηκαν.

Το κλίμα είναι τεταμένο μετά τη σύλληψη τη Δευτέρα μιας γυναίκας με καταγωγή από το Κονγκό. Αφού συνελήφθη για αντίσταση κατά της αρχής, κατηγόρησε τις αστυνομικές δυνάμεις για βίαιη μεταχείριση και ρατσισμό. Η αστυνομία αρνείται τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας της Λιέγης, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα νεαρών ενώθηκε με το σώμα των ειρηνικών διαδηλωτών και στην συνέχεια «διαχωρίσθηκε για να πάει να σπάσει το κέντρο της πόλης». Πέταξαν πέτρες στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα της Λιέγης και σε αστυνομικά αυτοκίνητα, δήλωσε η εκπρόσωπος.



Μοτοσικλετιστής της αστυνομίας δέχθηκε επίθεση και ρίχτηκε στο έδαφος, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, διευκρίνισε η εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι και άλλοι αστυνομικοί τραυματίσθηκαν.

«Έχουμε να κάνουμε με διακόσιους νέους, ταραξίες, που κινούνται πολύ γρήγορα και λεηλατούν τα καταστήματα. Εσπασαν ένα McDonald», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Κλείσιμο
Ενισχύσεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας εστάλησαν στην Λιέγη, καθώς και κανόνια νερού. Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να αποφύγουν το κέντρο της πόλης.


Ειδήσεις σήμερα:


Απίστευτες εικόνες στην Ξάνθη παρά το lockdown: Ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης οι καρναβαλιστές


Lockdown: Τι θα κρίνει το άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων - Οι εκτιμήσεις των ειδικών


Νέα Σμύρνη: «Τον σκοτώσαμε, πάρε τη μηχανή και φύγε» - Ο διάλογος που κατέγραψε ο «κοριός» της Αντιτρομοκρατικής  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης