Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Μάχη στην Ευρώπη για το αν θα περιλαμβάνει ρωσικό και κινεζικό εμβόλιο

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Μάχη στην Ευρώπη για το αν θα περιλαμβάνει ρωσικό και κινεζικό εμβόλιο

Σε προσχέδιο της Κομισιόν αναφέρεται ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα ισχύει μόνον για τα εμβόλια που έχει εγκρίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων – Αντιπαράθεση για το ρωσικό και το κινεζικό εμβόλιο

komision
Εντατικές είναι οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες, ενόψει της παρουσίασης της τελικής πρότασης της Κομισιόν για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με προσχέδιο που επικαλείται το Reuters, τα 27 κράτη-μέλη καλούνται να αποφασίσουν αν θα είναι πρόθυμα να άρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς μόνο για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί με σκευάσματα τα οποία έχουν λάβει έγκριση για όλη την Ένωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) ή και για όσους έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια, η χρήση των οποίων επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένες χώρες, όπως το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V και το κινεζικό εμβόλιο.

Ήδη, η Ουγγαρία και η Σλοβακία έχουν αγοράσει το Sputnik-V, αν και δεν έχει λάβει άδεια χρήσης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Παράλληλα, στο προσχέδιο αναφέρεται ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα πρέπει να αποτρέπουν τις διακρίσεις σε βάρος εκείνων που δεν έχουμε εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού. Παράλληλα θα περιλαμβάνουν πληροφορίες για τα τεστ και την ανάρρωση όσων νόσησαν.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Τέσσερα μέτρα για την αστυνομική βία - Κατήγγειλε Τσίπρα για «υγειονομικό σαμποτάζ»


Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Ελεύθεροι οι ανήλικοι συλληφθέντες, αρνήθηκαν τις κατηγορίες


Χανιά: Ποινικές διώξεις για το μαχαίρωμα του 19χρονου – Αύριο οι απολογίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης