Βρετανία: Ταυτοποιήθηκε η σορός 33χρονης αγνοούμενης - Ύποπτος για τη δολοφονία της ένας αστυνομικός

Βρετανία: Ταυτοποιήθηκε η σορός 33χρονης αγνοούμενης - Ύποπτος για τη δολοφονία της ένας αστυνομικός

Η υπόθεση της Σάρα Έβεραρντ, που εξαφανίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, έχει προκαλέσει οργή και φόβο στις Βρετανίδες σε σχέση με την ασφάλειά τους - Η αστυνομία ανακάλυψε ένα πτώμα μέσα στο δάσος πριν από δύο ημέρες - Θέση για το θέμα πήρε και η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας

everard11
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι το πτώμα που βρέθηκε σε ένα δάσος έξω από το Λονδίνο ανήκει στη Σάρα Έβεραρντ, η εξαφάνιση της οποίας, την περασμένη εβδομάδα, προκάλεσε οργή και φόβο στις γυναίκες σε σχέση με την ασφάλειά τους.

Η Έβεραρντ εξαφανίστηκε, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της πεζή έπειτα από επίσκεψη σε έναν φίλο της, στο νότιο Λονδίνο, την περασμένη Τετάρτη και η αστυνομία συνέλαβε έναν εν ενεργεία αστυνομικό, σε βάρος του οποίου υπάρχουν υποψίες ότι την απήγαγε και τη δολοφόνησε.

Η υπόθεσή της είχε ως αποτέλεσμα να κατακλυστεί το διαδίκτυο από μαρτυρίες γυναικών σχετικά με εμπειρίες που βίωσαν προσωπικά και φόβους να περπατούν μονάχες τους τη νύχτα στους δρόμους.

Η αστυνομία ανακάλυψε ένα πτώμα μέσα στο δάσος πριν από δύο ημέρες, με τον αναπληρωτή διοικητή της αστυνομίας του Λονδίνου Νικ Έπγκρεϊβ να επιβεβαιώνει ότι ανήκει στην αγνοούμενη 33χρονη.



«Γνωρίζω ότι οι πολίτες νιώθουν πληγωμένοι και εξοργισμένοι με ό,τι συνέβη και αυτά είναι συναισθήματα που συμμερίζομαι προσωπικά», είπε ο Έπγκρεϊβ, σε δηλώσεις που έκανε έξω από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης του Λονδίνου.

«Αναγνωρίζω, επίσης, τις ευρύτερες ανησυχίες που ορθά εγείρονται σχετικά με την ασφάλεια των γυναικών σε δημόσιους χώρους στο Λονδίνο και σε άλλες περιοχές της χώρας».

Κλείσιμο
everard1


Πριν από την επίσημη ταυτοποίηση της σορού, η οικογένεια της Έβεραρντ απέτισε φόρο τιμής στην «όμορφη κόρη Σάρα» και απηύθυνε έκκληση για βοήθεια προκειμένου να επιλυθεί «αυτό το φοβερό έγκλημα».

Από την πλευρά της, η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τις γυναίκες και τα κορίτσια μετά την κατακραυγή που ακολούθησε η εξαφάνιση της 33χρονης.



«Κάθε γυναίκα και κορίτσι θα πρέπει να είναι ελεύθερες να περπατούν στους δρόμους μας χωρίς τον παραμικρό φόβο παρενόχλησης, κακοποίησης ή βίας», έγραψε η Βρετανίδα υπουργός στο Twitter.

Εντούτοις, η αστυνομία δέχθηκε επικρίσεις από τους διοργανωτές μιας προγραμματισμένης αγρυπνίας αύριο, κοντά στο σημείο όπου η Έβεραρντ εθεάθη τελευταία φορά, για την οποία οι αρχές προειδοποιούν ότι θα είναι παράνομη δεδομένων των περιορισμών κατά της Covid-19.

Ειδήσεις σήμερα:

Κλείνουν για δύο εβδομάδες τα σχολεία σε όλη τη χώρα

Σε αναστολή καθηκόντων από το Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδας ο Νίκος Νικολάου

Προκαλούν οι Τούρκοι στον Έβρο - Πυροβόλησαν στη θέα περιπόλου της Frontex
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης