Βρετανία: Συνελήφθη αστυνομικός για φόνο μετά την εξαφάνιση 33χρονης

Βρετανία: Συνελήφθη αστυνομικός για φόνο μετά την εξαφάνιση 33χρονης

Ο αστυνομικός, καθήκον του οποίου ήταν να κάνει περιπολίες έξω από διπλωματικές εγκαταστάσεις, δεν ήταν σε υπηρεσία τη νύχτα της εξαφάνισης της Έβεραρντ

cd4188105881768c55ebb1757905797b_696x464
Βρετανός αστυνομικός, που εργάζεται στη φύλαξη διπλωματικών κτιρίων, συνελήφθη, καθώς θεωρείται ύποπτος για απαγωγή και φόνο, μετά την εξαφάνιση μιας γυναίκας που τελευταία φορά εθεάθη πριν από μία εβδομάδα, μια «ανησυχητική» εξέλιξη, όπως τη χαρακτήρισαν αξιωματικοί της αστυνομίας.

Η Σάρα Έβεραρντ, ηλικίας 33 ετών, εθεάθη τελευταία φορά στις 23.30 ώρα Ελλάδας στις 3 Μαρτίου, ενώ περπατούσε προς το σπίτι της, έχοντας φύγει από το σπίτι ενός φίλου της στο νότιο Λονδίνο. Η αστυνομία είπε ότι ο αστυνομικός, που είναι γύρω στα 40 και εργάζεται στη Διοίκηση Κοινοβουλευτικής και Διπλωματικής Προστασίας, έχει τεθεί υπό κράτηση, αφότου συνελήφθη χθες το βράδυ. Είναι επίσης ύποπτος για έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Μια γυναίκα, ηλικίας περίπου 30 ετών, συνελήφθη επίσης στην ίδια περιοχή και κατηγορείται για παροχή βοήθειας σε εγκληματία. Η αστυνομία του Λονδίνου έκανε γνωστό ότι ο αστυνομικός, καθήκον του οποίου ήταν να κάνει περιπολίες έξω από διπλωματικές εγκαταστάσεις, δεν ήταν σε υπηρεσία τη νύχτα της εξαφάνισης της Έβεραρντ.

«Η σύλληψη είναι μια σοβαρή και σημαντική εξέλιξη», δήλωσε ο υπαρχηγός Νικ Έπγκρεϊβ.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όσο το δυνατόν ταχύτερα σε αυτήν την έρευνα, όμως το γεγονός ότι ο συλληφθείς είναι ένας εν ενεργεία αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας είναι τόσο σοκαριστικό όσο και βαθιά ανησυχητικό».

Οι αρχές πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό της Έβεραρντ, με τους αστυνομικούς να «χτενίζουν» τους δρόμους και τις κοντινές περιοχές απ’ όπου περνούσε στη διαδρομή προς το σπίτι της, στο Κλάπαμ Κόμον.

Κλείσιμο
Αστυνομικοί ερευνούν επίσης περιοχές στο Κεντ, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, μεταξύ άλλων μια ιδιοκτησία στην παράκτια πόλη Ντιλ και μια δασώδη περιοχή κοντά στο Άσφορντ. Ερωτηθείς σήμερα από δημοσιογράφους εάν η Έβεραρντ είναι ζωντανή, ο Έπγκρεϊβ απάντησε: «Πραγματοποιούμε τις έρευνες όσο εντατικότερα μπορούμε προκειμένου να βρούμε τη Σάρα, επομένως πραγματικά ελπίζουμε ότι αυτό ισχύει».

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αν οι δυο τους γνωρίζονταν ή από πότε ο ύποπτος υπηρετεί στο αστυνομικό σώμα.

Ειδήσεις σήμερα 

Συνελήφθη ο άνδρας που «γκρέμισε» από το μηχανάκι τον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη 

Κορωνοϊός: Στα 2.633 τα νέα κρούσματα - Τα 1.322 στην Αττική 

Κικίλιας: Κάνουμε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να βοηθήσουν 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης