Μισέλ Ομπάμα: Η εξομολόγηση για την κατάθλιψη λόγω καραντίνας

Μισέλ Ομπάμα: Η εξομολόγηση για την κατάθλιψη λόγω καραντίνας

H Mισέλ Ομπάμα παραδέχεται ότι πέρασε δύσκολες στιγμές στη διάρκεια της πανδημίας - Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «People» στέλνει το μήνυμα ότι η κατάθλιψη δεν αποτελεί αιτία κοινωνικού στιγματισμού

michelle-obama-54
Για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε στη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19 μίλησε στο περιοδικό «People» η πρώην «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, ενώ δεν δίστασε να παραδεχτεί πως η κατάθλιψη της κτύπησε την... πόρτα.

Το καλοκαίρι του 2020, η σύζυγος του πρώτου Αφροαμερικανού προέδρου των ΗΠΑ αντιμετώπισε κατάθλιψη ελαφράς μορφής, όπως δήλωσε στη συνέντευξή της στο People. Εκείνη την εποχή, όπως γράφει το CNN, το είχε παραδεχτεί και στο Podcast της.

Τώρα, όμως, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει εκτενώς για τις ψυχικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού που βιώνουν οι πολίτες, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. «Χρειάστηκε να παραδεχθώ τι περνούσα γιατί, πολλές φορές νιώθουμε ότι πρέπει να καλύψουμε αυτή την πτυχή του εαυτού μας, ότι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων λες και δεν κολυμπάμε βαθιά κάτω από το νερό», υποστήριξε η Μισέλ Ομπάμα. «Η κατάθλιψη δεν αποτελεί αιτία κοινωνικού στιγματισμού, ούτε ντροπή» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με στοιχεία του CNN, σε δημοσκόπηση του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το 41% των ερωτηθέντων τον περασμένο Αύγουστο είχαν παραδεχθεί ότι αντιμετώπιζαν ψυχικά προβλήματα λόγω της πανδημίας.

«Γι’ αυτό και πρέπει να μιλάμε περισσότερο για την ψυχική υγεία. Ο καθένας αντιμετωπίζει διαφορετικά τα ψυχικά τραύματα, τις φοβίες και άλλες τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις», δήλωσε 57χρονη πρώην «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα, που είχε μάθει πλέξιμο στη διάρκεια της καραντίνας, είχε μιλήσει σε εκπομπή του Αμερικανού δημοσιογράφου Κόναν Ο' Μπράιαν για την οικογενειακή ζωή την εποχή κορωνοϊού.

Όπως είχε πει, η πανδημία επέτρεψε στην ίδια και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να χτίσουν μια ισχυρότερη σχέση με τις δύο κόρες τους καθώς παρέμεναν κλεισμένοι στο σπίτι.

«Ήταν δύσκολες εποχές. Πολλοί άνθρωποι αντιμετώπισαν τεράστιες δυσκολίες, έμειναν χωρίς δουλειά, δεν είχαν φαγητό. Μάθαμε να είμαστε ευγνώμονες για τις ευλογίες μας, τη σημασία της υγείας και την αξία της οικογένειας. Στην αρχή ήμασταν όλοι χαρούμενοι που περνούσαμε χρόνο μαζί. Αλλά καθώς παρατείνονταν τα μέτρα του lockdown ο αέρας άρχισε να γίνεται πνιγηρός στο σπίτι. Κάποια στιγμή τα παιδιά μας κουράστηκαν», όπως είπε.

Εκτός από τις δύσκολες στιγμές της στη διάρκεια της πανδημίας, η σύζυγος του Ομπάμα αποκάλυψε στο περιοδικό «People» ότι έχει κάνει το εμβόλιο κατά του Covid-19 παροτρύνοντας τους συμπατριώτες της να το κάνουν: «Ενθαρρύνω τους πάντες να κάνουν το εμβόλιο μόλις τους δοθεί η ευκαιρία», προσθέτει.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεόφιλος Βανδώρος: Η σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση και το «αντίο» των φίλων του

Η αυξημένη γύρη στον αέρα λόγω άνοιξης αυξάνει τον κίνδυνο λοίμωξης από κορωνοϊό

Μητσοτάκης: Έξι νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης