Πολωνία: Γάλλος υπουργός «δέχθηκε πιέσεις» για να μην επισκεφθεί μία LGBT-free ζώνη

Πολωνία: Γάλλος υπουργός «δέχθηκε πιέσεις» για να μην επισκεφθεί μία LGBT-free ζώνη

Τι είναι οι «ελεύθερες από την ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ ζώνες» που έχουν ξεφυτρώσει στη χώρα;

Clement_Beaune
Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον δέχθηκε «πολιτικές πιέσεις» εκ μέρους των πολωνικών αρχών που ήθελαν να αποτρέψουν επίσκεψή του σε μία από τις «ελεύθερες από την ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ ζώνες» που έχουν θεσπισθεί στην Πολωνία κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην χώρα.

«Γνωστοποίησα στις πολωνικές αρχές ότι θα πήγαινα σε μία πολωνική πόλη που ονομάζεται Κράσνικ» στο περιθώριο επίσημης επίσκεψης στις αρχές της εβδομάδας, εξήγησε ο γάλλος υπουργός στο δίκτυο France Inter. «Δεν ήθελαν να πάω εκεί. Δεν υπήρξε φυσική απαγόρευση. Επρόκειτο για πολιτική πίεση», είπε. Με προειδοποίησαν ότι «αν πήγαινα, δεν θα υπήρχαν επίσημες συνομιλίες κατά την διάρκεια αυτής της επίσκεψης».

«Θεωρώ ότι είναι πολύ σοβαρό, αλλά δεν θέλω να αντιπαρατεθώ με μία κυβέρνηση, αυτό που είναι πολύ σοβαρό είναι η ίδια η κατάσταση, όχι η προσωπική μου περίπτωση», συνέχισε.

Με την υποστήριξη της πολωνικής κυβέρνησης, δεκάδες κοινότητες της Πολωνίας ανακηρύχθηκαν «ελεύθερες από την ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ ζώνες» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστήριξη των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ εκ μέρους του δημάρχου της Βαρσοβίας Ραφάλ Τσασκόφσκι, ενός από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης.

Τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων έχει αναδειχθεί σε καυτό θέμα στην Πολωνία μετά την ανάληψη της εξουσίας από το λαϊκιστικό υπερσυντηρητικό Κόμμα του Δικαίου και της Δικαιοσύνης (PiS) που πραγματοποιεί εκστρατεία κατά της «ιδεολογίας ΛΟΑΤΚΙ» , την οποία παραβάλλει με τον κομμουνισμό.

Ο Γάλλος υπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι είναι ομοφυλόφιλος, υπενθύμισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει σήμερα απόφαση με την οποία η Ευρωπαϊκή Ενωση κηρύσσεται «ζώνη ελευθερίας» για τα δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ και ότι στο τέλος του περασμένου έτους εγκρίθηκε στην ΕΕ εφαρμογή μηχανισμού που συναρτά την εκταμίευση ευρωπαϊκών χώρων με τον σεβασμό του κράτους δικαίου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Θεόφιλος Βανδώρος: Η σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση και το «αντίο» των φίλων του

Η αυξημένη γύρη στον αέρα λόγω άνοιξης αυξάνει τον κίνδυνο λοίμωξης από κορωνοϊό

Μητσοτάκης: Έξι νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης