Γαλλία: Οργισμένη η οικογένεια του Σαμιέλ Πατί με τη μαθήτρια που τον στοχοποίησε

Γαλλία: Οργισμένη η οικογένεια του Σαμιέλ Πατί με τη μαθήτρια που τον στοχοποίησε

Οργισμένη για το ψέμα της μαθήτριας που οδήγησε στο θάνατο του καθηγητή Ιστορίας Σαμιέλ Πατί δηλώνει η δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Γάλλου -  «Η κοπέλα εγκλωβίστηκε καθώς οι συμμαθητές της την όρισαν εκπρόσωπό τους» είπε ο δικηγόρος της

paty_s
Τον «ασκό» του Αιόλου άνοιξε στη Γαλλία η παραδοχή μιας 13χρονης μαθήτριας ότι είπε ψέματα για τον καθηγητή της, Σαμιέλ Πατί, κατηγορώντας τον ότι προσέβαλε τους μουσουλμάνους μαθητές του δείχνοντάς τους σατιρικά σκίτσα του Charlie Hebdo με τον προφήτη Μωάμεθ.

Το περιστατικό έγινε τον Οκτώβριο του 2020. Λίγες ώρες αργότερα, ο Γάλλος καθηγητής Ιστορίας έπεφτε νεκρός έξω από το σχολείο του, όταν ένας Τσετσένος τζιχαντιστής τον αποκεφάλισε υπό το φως της ημέρας.

Σήμερα, η δικηγόρος της οικογένειας του Σαμιέλ Πατί, ο οποίος αποκεφαλίστηκε στις 16 Οκτωβρίου, δήλωσε στο γαλλικό δίκτυο «RTL» εξοργισμένη όταν ενημερώθηκε ότι η μαθήτρια στοχοποίησε άδικα έναν αθώο άνθρωπο.

«Όλα τα στοιχεία στο φάκελό της δείχνουν ότι είχε πει ψέματα για τον Γάλλο καθηγητή αρκετά νωρίς ότι η απουσία της από το μάθημα την ημέρα που ο Πατί παρουσίασε στους μαθητές τα σκίτσα με τον προφήτη Μωάμεθ ήταν γνωστή στις αρχές... Υπάρχουν πολλές ευθύνες. Ο Σαμιέλ Πατί δεν έπρεπε να πεθάνει, είναι όμως νεκρός».

Τι απαντά η δικηγόρος της μαθήτριας

Την ίδια ώρα, η δικηγόρος της 13χρονης μαθήτριας «Ζ.», Μπέκο Ταμπουλά, έσπευσε να επισημάνει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η έφηβη είπε ψέματα καθώς αισθάνθηκε ότι ενεπλάκη στην όλη ιστορία όταν οι συμμαθητές της της ζήτησαν να γίνει η εκπρόσωπός τους.

«Είμαι πολύ επιφυλακτική με αυτό», ήταν η απάντηση της δικηγόρου της οικογένειας του Σαμιέλ Πατί. «Δηλαδή, έγινε εκπρόσωπος ποίου; Ενός ψέματος και γεγονότων που δεν συνέβησαν ποτέ; Αυτή η εξήγηση με θυμώνει κιόλας. Γιατί αυτό που συνέβη, είναι τραγικό, δραματικό».

Είπε ψέματα γιατί ζήλευε την αδελφή της!

Χθες, τα γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση ότι η 13χρονη μαθήτρια είχε πει ψέματα για τον Σαμιέλ Πατί επικαλούμενη ότι είδε με τα μάτια της αυτό που συνέβη στην τάξη. Η μαθήτρια που ήταν η αιτία να κατηγορηθεί ο Πατί για βλασφημία με τον πατέρα της να ηγείται της εκστρατείας σπίλωσης του ονόματος του Γάλλου καθηγητή, παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα γιατί ζήλευε την αδερφή της επειδή ήταν καλή μαθήτρια.

«Ο καθηγητής Ιστορίας δεν πρόσβαλε ποτέ τους μουσουλμάνους μαθητές του, είπα ψέματα», παραδέχτηκε η 13χρονη μαθήτρια, που στοχοποίησε τον καθηγητή της.

«Η μαθήτρια σκέφτηκε να πει στον πατέρα της ότι ο Πατί, καθηγητής τους στην Ιστορία, στο γυμνάσιο του Κονφλάν Σεντ Ονορέ, είχε ζητήσει από τους μουσουλμάνους μαθητές να αποχωρήσουν από την αίθουσα προτού ο ίδιος δείξει στους υπόλοιπους σκίτσα του Charlie Hebdo που σατίριζαν τον Μωάμεθ στο πλαίσιο μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης, προκαλώντας την οργή των μουσουλμάνων γονέων». 

Κλείσιμο
Όμως, η 13χρονη μαθήτρια ομολόγησε στις αρχές -το επιβεβαίωσε και η δικηγόρος της- ότι η ίδια δεν ήταν καν παρούσα την ημέρα του επεισοδίου με τα σκίτσα. Είχε πάρει αποβολή για κακή διαγωγή.

Κατά την ανάκρισή της στις 25 Νοεμβρίου του 2020, όπως γράφει σε χθεσινό της άρθρο η εφημερίδα «Le Figaro», η μαθήτρια παραδέχτηκε ότι επινόησε την ιστορία επειδή αισθανόταν μειονεκτικά σε σχέση με τη δίδυμη αδελφή της που ήταν καλή μαθήτρια.

H αστυνομία γρήγορα ανακάλυψε ότι η κοπέλα απουσίαζε από την τάξη την ημέρα που ο Πατί έδειξε τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ. Οι αρχές ανακάλυψαν επίσης ότι ο Πατί δεν ζήτησε να βγουν έξω οι μουσουλμάνοι μαθητές, αλλά απλώς πρότεινε σε όσους το θέλουν, να στρέψουν αλλού το βλέμμα τους.

Δείτε βίντεο: Γαλλία: Οργισμένη η οικογένεια του Σαμιέλ Πατί με τη μαθήτρια που τον στοχοποίησε
Γαλλία: Οργισμένη η οικογένεια του Σαμιέλ Πατί με τη μαθήτρια που τον στοχοποίησε


Ειδήσεις σήμερα:

Στα χέρια της ΕΛΑΣ ένας από τους δράστες του άγριου ξυλοδαρμού του αστυνομικού - Ταυτοποιήθηκε και αυτός που τον έριξε

ΕΟΦ: Ζητά διευκρινιστική αναφορά για τον κορωνοϊό στις ετικέτες απολυμαντικών

Η Γερμανία αναμένει να εγκριθεί το ρωσικό εμβόλιο από την ΕΕ - «Είναι καλό εμβόλιο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης