Επίθεση στο Charlie Hebdo: Ομολόγησε ο Πακιστανός - «Έδειξε» τα σκίτσα του Μωάμεθ

Επίθεση στο Charlie Hebdo: Ομολόγησε ο Πακιστανός - «Έδειξε» τα σκίτσα του Μωάμεθ

Ομολόγησε ο Πακιστανός - Ο Αλί είχε έρθει στη Γαλλία πριν απο τρία χρόνια - Τα σκίτσα είχαν επαναδημοσιευτει΄ενόψει της δίκης για την φονική επίθεση τζιχανιστών το 2015

Charlie_ar
Με την επαναδημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ που είχαν προκαλέσει το πρώτο μακελειό στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo φέρεται να συνέδεσε την επίθεσή της Παρασκευής ο 18χρονος Πακιστανός ο οποίος συνελήφθη για τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων με μαχαίρι.

Όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Αλί, όπως είναι το όνομά του, «ομολόγησε την πράξη του». Κατά την ίδια πηγή ο Πακιστανός «ενέταξε την πράξη του στο πλαίσιο της επαναδημοσίευσης των σκίτσων του Μωάμεθ από το Charlie Hebdo με την οποία διαφωνούσε».

Σύμφωνα με τη Le Monde ο 18χρονος έχει δώσει πολιτικά χαρακτηριστικά στην επίθεσή του.

Το Charlie Hebdo είχα αναδημοσιεύσει τα σκίτσα που απεικονίζουν τον προφήτη Μωάμεθ  λίγο πριν από την έναρξη της δίκης, που είναι σε εξέλιξη, για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2015.

Ο 18χρονος Πακιστανός είχε φτάσει στη Γαλλία πριν από τρία χρόνια και είχε συλληφθεί ως ο βασικός ύποπτος για την επίθεση έξω από το Charlie Hebdo στην οποία τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, τα δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης ο 18χρονος που ονομάζεται Αλί είχε συλληφθεί και πριν από έναν μήνα έξω από την Όπερα της Βαστίλης έχοντας τότε στην κατοχή του ένα κατσαβίδι.

Κλείσιμο
Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Αλί δεν ήταν σε κάποια λίστα υπόπτων για ισλαμικό εξτρεμισμό.

Οι φωτογραφίες του 18χρονου Πακιστανού:

ali-charlie
ali-charlie2



Paris Attack near Former Charlie Hebdo Office, Suspect Arrested


Εντωμεταξύ σήμερα έγινε γνωστό ότι προσήχθη και ένας πρώην συγκάτοικος του 18χρονου.

Αντίθετα το καθεστώς προσωρινής κράτησης ήρθη στη διάρκεια της νύκτας για έναν 33χρονο Αλγερινό. Ο άνδρας αυτός, ο οποίος βρισκόταν κοντά στον τόπο της επίθεσης, «απαλλάχθηκε από τις υποψίες», διευκρίνισε η δικαστική πηγή.

Σύμφωνα με πηγή που παρακολουθεί την υπόθεση, ο 33χρονος Αλγερινός «έλεγε πως ήταν αυτόπτης μάρτυρας, πως ακολούθησε τον δράστη και πως στη συνέχεια απειλήθηκε απ' αυτόν και όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν από την έρευνα».

Έτσι παραμένουν επτά αυτοί που παραμένουν υπό προσωρινή κράτηση, ανάμεσά τους πέντε άνδρας που βρίσκονταν σε μία από τις κατοικίες που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούσε ο κύριος ύποπτος, στο Παντέν, κοντά στο Παρίσι.

Υπενθυμίζεται οτι η χθεσινή επίθεση σημειώθηκε ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η δίκη για τη φονική επίθεση εναντίον της γαλλικής εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας τον Ιανουάριο 2015.

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκίνησε η ανάρτηση του ΕΝΦΙΑ στο Mytaxis

Καθορισμό θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα και τη Μάλτα θέλει ο Σάρατζ

Μπραντ Πιτ - Νικόλ Ποτουράλσκι: Έρωτας στο Βερολίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης