Το μήνυμα της Κάρλα Μπρούνι στον Σαρκοζί μετά την καταδίκη του: «Η μάχη συνεχίζεται»

Το μήνυμα της Κάρλα Μπρούνι στον Σαρκοζί μετά την καταδίκη του: «Η μάχη συνεχίζεται»

H πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία, εκφράζοντας δημόσια τη στήριξή της προς τον σύζυγό της

sarkozybruni
Ποινή φυλάκισης τριών ετών, ήταν η ποινή που επέβαλε το δικαστηρίο στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για τις κατηγορίες διαφθοράς και δωροδοκίας που αντιμετώπιζε.

Λίγο μετά την απόφανση του δικαστηρίου, η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία, εκφράζοντας δημόσια τη στήριξή της προς τον σύζυγό της. Συγκεκριμένα, το μοντέλο έγραψε «τι αδυσώπητος παραλογισμός αγάπη μου Νικολά Σαρκοζί, η μάχη συνεχίζεται, η αλήθεια θα βγει στο φως», με hashtag δικαιοσύνη.




Η πρόταση των δικαστών ήταν καταδίκη τεσσάρων ετών για τον 66χρονο Σαρκοζί, εκ των οποίων εκτιτέα έπρεπε να είναι τουλάχιστον δύο. Ο ίδιος ο Σαρκοζί, που είναι ο δεύτερος πρόεδρος της Γαλλίας που καταδικάζεται για διαφθορά μετά τον Ζακ Σιράκ δήλωσε στο δικαστήριο ότι «ποτέ. Ποτέ δεν έκανα κατάχρηση της επιρροής μου, φερόμενης ή πραγματικής».

Ο Σαρκοζί, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012, και παρόλο που έχει αποσυρθεί από την πολιτική εξακολουθεί να έχει επιρροή στους Συντηρητικούς, έχει προσθεσμία δέκα ημερών για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Γιατί δικάστηκε ο Σαρκοζί

Η υπόθεση του Νικολά Σαρκοζί χρονολογείται από την προεκλογική περίοδο του 2007. Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του προς τον δικαστή Ζιλμπέρ Αζιμπέρτ ώστε να λάβει πληροφορίες που αφορούσαν στην εις βάρος έρευνα για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του καμπάνιας, από την κληρονόμο της L’ Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ.

Ο Νικολά Σαρκοζί φαίνεται ότι υποσχέθηκε ως αντάλλαγμα στον Δικαστή μια θέση στο πριγκιπάτο του Μονακό. Η Εθνική Οικονομική Εισαγγελία της χώρας η οποία συνεστήθη το 2013, εκτίμησε ότι υπήρξε όντως περίπτωση διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας, καθώς είχε συναφθεί μια άτυπη συμφωνία ανάμεσα στον Σαρκοζί, τον δικηγόρου του Τιερί Χερτσόγκ και τον δικαστή Ζιλμπέρ Αζιμπέρτ, και ζήτησε την καταδίκη του σε τέσσερα έτη φυλάκισης, εκ των οποίων θα εξέτιε τα δύο.



Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Η σημερινή απόφαση προέκυψε στο μέσο ενός δικαστικού «μαραθωνίου» για τον Σαρκοζί. Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος οφείλει να εμφανιστεί ξανά ενώπιον των δικαστών στα μέσα Μαρτίου, στη δίκη για την υπόθεση «Bygmalion», η οποία πήρε το όνομά της από την εταιρεία επικοινωνίας με την οποία φέρεται να συνεργάστηκε η παράταξη του Σαρκοζί για να «αποκρύψει» τα πραγματικά κόστη της προεκλογικής του καμπάνιας, το 2012.  

Ειδήσεις σήμερα 

Χρυσές Σφαίρες 2021: «Nomadland» και «Borat 2» οι μεγάλοι νικητές των βραβείων

Μέσα στο μήνα ξεκινάνε οι εμβολιασμοί των άνω των 40 στη Βρετανία

Νορβηγία: Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό λόγω της βρετανικής μετάλλαξης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης