Μητσοτάκης: Ο πρώτος χρόνος να γίνει και ο μόνος χρόνος της πανδημίας

Μητσοτάκης: Ο πρώτος χρόνος να γίνει και ο μόνος χρόνος της πανδημίας

Άρθρο του πρωθυπουργού - Τι λέει για τον κορωνοϊό και τις δυσκολίες αντιμετώπισής του παράλληλα με την προκλητικότητα της Τουρκίας

mitsotakis-arthro-6
Μήνυμα αισιοδοξίας προς τους πολίτες για το τέλος της πανδημίας στέλνει ο  Κυριάκος Μητσοτάκης με άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα, επ αφορμής της συμπλήρωσης ενός έτους από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός στο κείμενό του κάνει λόγο για έναν πόλεμο που συνεχίζεται σημειώνοντας ωστόσο πως η νίκη είναι πλέον ορατή. «Και θα έρθει νωρίτερα αν φανούμε προσεκτικοί. Αν αντλήσουμε δύναμη από τις πολλές δυσκολίες που βρίσκονται πίσω και θα διανύσουμε με πειθαρχία τα λίγα βήματα που μας χωρίζουν από την άνοιξη της ελευθερίας. Τηρώντας τα μετρά προστασίας, μέχρι ο θώρακας του εμβολίου να καλύψει ολόκληρη την χωρά. Γιατί τότε ο στόχος θα έχει επιτευχθεί: Ο πρώτος χρόνος του κορωνοϊού στην Ελλάδα θα περάσει στην ιστορία ως ο μόνος χρόνος της πανδημίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει δε πως για την Ελλάδα η αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν μία υπόθεση πιο σύνθετη από άλλες χώρες. Όπως αναφέρει, «αυτή ενέσκηψε ταυτόχρονα με την ασύμμετρη επίθεση στα βόρεια σύνορά μας από μεταναστευτικά κύματα από την Τουρκία. Αλλά και σε μια στιγμή, που η οικονομία έβγαινε από το τέλμα μιας δεκαετούς καθήλωσης για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης».

«Συνεπώς όλα τα μέτωπα ήταν κρίσιμα και επάλληλα. Γιατί την προσφυγική επέλαση διαδέχθηκαν οι προκλήσεις της Αγκυρας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Η υγειονομική καταιγίδα γρήγορα μετατράπηκε σε οικονομική απειλή. Και εκείνη, με τη σειρά της, απλώθηκε ως κοινωνικό πρόβλημα και πεδίο δοκιμασίας για την πολιτεία συνολικά», συνεχίζει ο πρωθυπουργός.

Τέλος, ο πρωθυπουργός παραθέτει συμπεράσματα για τον τελευταίο χρόνο. Σχετικά με τα μέτρα τα οποία κλήθηκε να λάβει η κυβέρνηση, θύμισε ότι πρώτη η χώρα μας απαγόρευσε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του 2020, με καθολικό απαγορευτικό. «Και είναι εκείνη που και σήμερα συνεχίζει την ευέλικτη εναλλαγή των περιορισμών με τη λειτουργία της αγοράς», γράφει.

Συνεχίζει δε λέγοντας: «Τι αποφασίσαμε; Την πρόταση της δημόσιας υγείας. Γιατί χωρίς υγιείς πολίτες δεν υπάρχει ούτε παραγωγή, ούτε κατανάλωση, ούτε υπηρεσίες. Άρα ούτε και εθνική οικονομία».

Κλείσιμο
«Από την άλλη πλευρά είναι η οικονομία που χρηματοδοτεί την υγεία. Άρα, μαζί με τις υγειονομικές δομές, έπρεπε να μείνουν όρθιες και οι οικονομικές. Ακριβώς γι’αυτό μέσα σε λίγους μήνες οι κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας υπερδιπλασιάστηκαν και οι εργαζόμενοι στην υγεία αυξήθηκαν σχεδόν κατά 12.000. Ο εξοπλισμός των νοσοκομείων ανανεώθηκε. Εξασφαλίστηκαν εκατομμύρια tests», υπογράμμισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Lockdown: Πώς φτάσαμε στις 8 Μαρτίου – Από τι θα εξαρτηθεί και νέα παράταση

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι πρώτες ώρες στις φυλακές της Τρίπολης

Σάλος στη Γαλλία με τον βιαστή μαιευτήρα: Θύματά του έγκυοι και λεχώνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης