Δολοφονία Κασόγκι: Κυρώσεις σε βάρος του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας ζητά η εισηγήτρια του ΟΗΕ

Δολοφονία Κασόγκι: Κυρώσεις σε βάρος του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας ζητά η εισηγήτρια του ΟΗΕ

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει ανταποκριθεί προς το παρόν στα αιτήματα να σχολιάσει την έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για τη δολοφονία του Κασόγκι

afp1_1498039281
Η ειδική εισηγήτρια των Ηνωμένων Εθνών για τις εξωδικαστικές εκτελέσεις, η οποία διενήργησε έρευνα για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ να διασφαλίσουν ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα αυτό.

Η Ανιές Καλαμάρ, σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο Twitter, προέτρεψε την Ουάσινγκτον να επιβάλει κυρώσεις απευθείας στον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, «στοχοθετώντας τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του αλλά και τις διεθνείς δεσμεύσεις του».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πρέπει να χορηγήσουν ασυλία στον πρίγκιπα και η Σαουδική Αραβία οφείλει να αποκαλύψει αν τα λείψανα του Κασόγκι καταστράφηκαν μέσα στο προξενείο και πώς έγινε αυτό, πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει ανταποκριθεί προς το παρόν στα αιτήματα να σχολιάσει την έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για τη δολοφονία του Κασόγκι. Το Ριάντ αρνείται μέχρι σήμερα οποιαδήποτε ανάμιξη του πρίγκιπα διαδόχου στην υπόθεση.


Ειδήσεις σήμερα

Λιγνάδης: «Είχα σχέσεις με άτομα και των δύο φύλων αλλά δεν συμμετείχα σε πράξεις βιασμού» - Γιατί δεν πείσθηκε η ανακρίτρια 

Αττική: Lockdown μέχρι τις 8 Μαρτίου και... βλέπουμε - Αυξήθηκαν 40% οι νέες διαγνώσεις σε μια εβδομάδα 

ΗΠΑ: Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ενέκρινε τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης