Ο Τόνι Μπλερ λέει ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα κάνει τους πολίτες να νιώθουν ασφαλείς

Ο Τόνι Μπλερ λέει ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα κάνει τους πολίτες να νιώθουν ασφαλείς

Ο πρώην πρωθυπουργός ενθαρρύνει τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν στην έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμών – Σημειώνει ότι θα επιτρέψουν την επιστροφή στην κανονική ζωή 

tony_blair
Υπέρ της έκδοσης πιστοποιητικών εμβολιασμού τάχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, σημειώνοντας ότι χωρίς αυτά η κοινωνία είναι απίθανο να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Μιλώντας σε εκδήλωση, ο Τόνι Μπλερ ανέφερε ότι θα είναι δύσκολο για τους πολίτες να εμπιστευτούν μια επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς να έχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι κάποιοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν διαγνωστεί αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Η βρετανική κυβέρνηση σκέφτεται ένα σύστημα, βάσει του οποίου οι πολίτες θα μπορούν να δείχνουν είτε ότι είναι αρνητικοί στην Covid-19 είτε ότι έχουν εμβολιαστεί, με στόχο να ανοίξουν οι παμπ και τα αθλητικά γεγονότα.

Ωστόσο, ο Μπόρις Τζόνσον έχει εγείρει αμφιβολίες για την ιδέα του «διαβατηρίου εμβολιασμού», καθώς όπως υποστηρίζει, θα δημιουργήσει διακρίσεις εις βάρος πολιτών που αρνούνται τα εμβόλια ή δεν μπορούν να τα κάνουν για συγκεκριμένους λόγους. Ωστόσο ζήτησε από τον Μάικλ Γκόουβ να εργαστεί πάνω σε ένα ευρύτερο σύστημα πιστοποίησης για την επανέναρξη λειτουργιών.

Από την πλευρά του ο Τόνι Μπλερ, που ήδη έχει λάβει την πρώτη δόση, έχει ζητήσει από τους αρνητές του εμβολίου να το ξανασκεφτούν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι δεν αφορά σε μεγάλο αριθμό ατόμων.

Εφόσον κάποιοι αρνούνται να εμβολιαστούν ή δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο για ιατρικούς λόγους, θα μπορούν να χρησιμοποιούν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, όταν υπάρξει άρση του lockdown.

Ειδήσεις σήμερα:

Σερένα Γουίλιαμς: «Κόβει» την ανάσα με τα ακροβατικά της σε εναέριο κρίκο


Ένα τεράστιο παγόβουνο 1.270 τετραγωνικών μέτρων αποσπάστηκε από την Ανταρκτική


ΗΠΑ: Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ενέκρινε τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης