Τόνι Μπλερ κατά της πολιτικής Τζόνσον: Κίνηση απίστευτης αυταπάρνησης το Brexit

Τόνι Μπλερ κατά της πολιτικής Τζόνσον: Κίνηση απίστευτης αυταπάρνησης το Brexit

«Η ΕΕ είναι η μεγαλύτερη πολιτική ένωση διεθνώς, η μεγαλύτερη εμπορική αγορά», εξήγησε - Αναφέρθηκε στις οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος - Ακολουθεί βίντεο με τη συνέντευξη του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού

toni_bler
Εν μέσω έντονων αναταράξεων και προβληματισμών στη Βρετανία σχετικά με το Brexit, με τη σκληρή στάση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να προσκρούει στην απόρριψη όχι μόνο των Εργατικών αλλά και πολλών Συντηρητικών, ο ευρωπαϊστής Τόνι Μπλερ κρούει τον κώδωνα ώστε  η χώρα του να μην «εκτροχιαστεί» από τις ευρωπαϊκές ράγες. 

Λίγα 24ωρα προτού η Βουλή των Κοινοτήτων επικυρώσει τη νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία θα παραταθεί η ημέρα αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ πέραν της 31ης Οκτωβρίου, ο πρώην πρωθυπουργός των Εργατικών - γνωστός για τη φιλοευρωπαϊκή πολιτική του - εξηγεί σε συνέντευξή του στον Independent πόσο σημαντικό είναι να μην αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις διεθνείς οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος.

«Χρειαζόμαστε ισχυρούς συμμάχους για να διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα την επιρροή μας και για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας», εξήγησε ο Τόνι Μπλερ ο οποίος πρόσθεσε, με σαφείς αιχμές για την οπτική του Μπόρις Τζόνσον, ότι οφείλει κανείς να κοιτάζει τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει ο κόσμος.

«Σε τρεις δεκαετίες, όταν τα εγγόνια μου θα έχουν την ηλικία των παιδιών μου, οι γίγαντες θα είναι οι ΗΠΑ, Κίνα και πιθανόν η Ινδία. Και αυτό λόγω πληθυσμού, οικονομικής και στρατιωτικής δύναμης. Εάν, λοιπόν, οι χώρες που βρίσκονται στη μέση δεν συνεργάζονται μεταξύ τους, τότε θα καταπλακωθούν από τους γίγαντες» τόνισε με νόημα ο Τόνι Μπλερ αφήνοντας να εννοηθεί ότι το «διαζύγιο» από την Ένωση απειλεί ανοιχτά την οικονομία της Βρετανίας.

Αναφέρθηκε με παραδείγματα στη σημασία που έχει η συμμετοχή σε μια ομάδα: «Εάν είσαι μέλος μιας ομάδας, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα διαπραγματευτείς τους τρεις γίγαντες σαν ίσος προς ίσο».

Εξήγησε ότι η Βρετανία έχει δύο ισχυρούς συμμάχους, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. «Η ΕΕ είναι η μεγαλύτερη πολιτική ένωση διεθνώς, η μεγαλύτερη εμπορική αγορά. Γιατί λοιπόν συμφέρει η αποδέσμευση από την Ένωση; Πρόκειται για απίστευτη κίνηση αυταπάρνησης» επισήμανε ο Τόνι Μπλερ υπογραμμίζοντας και πάλι την αξία του «Bremain».

Κλείσιμο
Θέλοντας να αναδείξει τις οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος, αναφέρθηκε στη ραγδαία ανάπτυξη την οποία σημειώνει η Κίνα.

«Εάν δεν είμαστε ενωμένοι, θα πέσουμε στο κενό» συμπλήρωσε ο Τόνι Μπλερ.


VIDEO 2019 09 06 22 40 26
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης