Αργεντινή: Οδηγός κατέγραψε σμήνος κουνουπιών που έμοιαζε με... σίφωνα - Δείτε βίντεο

Αργεντινή: Οδηγός κατέγραψε σμήνος κουνουπιών που έμοιαζε με... σίφωνα - Δείτε βίντεο

Πού οφείλεται η έντονη παρουσία κουνουπιών αυτό το διάστημα στο Μπουένος Άιρες και άλλες πόλεις

kounoupia_argentina
Μπροστά σε ένα άκρως παράξενο (αν όχι τρομακτικό) θέαμα βρέθηκαν οδηγοί που οδηγούσαν στην Οδό 74, ανάμεσα στις πόλεις Χενεράλ Μαδαριάγα και Πιναμάρ της Αργεντινής προχθές, Τετάρτη.

Κι αυτό γιατί ένα τεράστιο σμήνος κουνουπιών στην περιοχή δημιούργησε στον ορίζοντα έναν ασυνήθιστο σχηματισμό, που έμοιαζε στην όψη με το μετεωρολογικό φαινόμενο του σίφωνα, προκαλώντας ανησυχία σε όσους το αντίκρισαν.

Τον πανύψηλο «σκοτεινό πύργο», που δείχνει να έχει ύψος πολλών μέτρων, κατέγραψε οδηγός που βρέθηκε στο σημείο. Στο κλιπ που δημοσιεύει η Daily Mail, μια φωνή απο τους επιβαίνοντες στο όχημα ακούγεται να λέει «δείχνει να μεγαλώνει, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο ποτέ στη ζωή μου».



Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, η περιοχή του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή δέχτηκε πρόσφατα «εισβολή» από κουνούπια.

Κλείσιμο
Ο Χουάν Χοσέ Γκαρσία, ερευνητής του κέντρου CEPAVE που μελετά τα παράσιτα και οργανισμούς που μεταφέρουν ασθένειες, δήλωσε σε τοπικά μέσα ότι οι έντονες βροχοπτώσεις το τελευταίο διάστημα είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες συγκεντρώσεις λιμνάζοντος νερού, όπου τα θηλυκά κουνούπια αφήνουν τα αβγά τους. Αυτό συχνά έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλα σμήνη κουνουπιών, που με τη σειρά τους «εισβάλλουν» σε πόλεις.

Παρά τον μεγάλο τους αριθμό, τα κουνούπια δεν αποτελούν απειλή για τους ανθρώπους αλλά μπορεί να επηρεάσουν τις αγροτικές δραστηριότητες στην περιοχή, προειδοποίησε ο Γκαρσία.



Ειδήσεις σήμερα:

Behind Her Eyes: Χαμός στο Twitter για το σοκαριστικό φινάλε της σειράς - Τι λέει ο σκηνοθέτης

Στη φυλακή ο Λιγνάδης - Ετοιμάζει προσφυγή κατά της προφυλάκισής του

Lockdown: Αντίστροφη μέτρηση για την παράταση – Σήμερα οι ανακοινώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης