Netflix - Behind Her Eyes: Χαμός στο Twitter για το σοκαριστικό φινάλε - Τι λέει ο σκηνοθέτης

Netflix - Behind Her Eyes: Χαμός στο Twitter για το σοκαριστικό φινάλε - Τι λέει ο σκηνοθέτης

Ο Έρικ Ρίχτερ Στραντ, σκηνοθέτης της σειράς του Netflix που έφτασε στο Νο 1 της πλατφόρμας μιλά για τις ανατροπές που δίχασαν το κοινό - Προσοχή, περιέχει spoilers

behind-her-eyes
Παροξυσμό έχει προκαλέσει τα περασμένα 24ωρα στο Twitter η νέα μίνι σειρά του Netflix με τίτλο «Behind Her Eyes» που βρέθηκε στο νούμερο 1 του «τοπ 10» της πλατφόρμας σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Βασισμένη στο μυθιστόρημα της Σάρα Πίνμπορο του 2017 με τον ίδιο τίτλο, η σειρά αφηγείται την ιστορία της διαζευγμένης μητέρας Λουίζ (Σιμόνα Μπράουν) η οποία ξεκινά μια παράνομη σχέση με το παντρεμένο αφεντικό της Ντέιβιντ (Τομ Μπέιτμαν) ενώ παράλληλα γνωρίζεται και με την μυστηριώδη σύζυγο του, Αντέλ. Την Αντέλ υποδύεται η εξαιρετικά ταλαντούχα κόρη του Μπόνο των U2, Ηβ Χιούσον, που πραγματικά μαγνητίζει όλα τα βλέμματα στη σειρά με την ερμηνεία της.

Από το πρώτο κιόλας επεισόδιό της, η καλογυρισμένη σειρά αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον του θεατή και γεννά πολλά ερωτηματικά που ανυπομονεί να απαντηθούν. Ενώ ξεκινά όμως σαν μια ιστορία γύρω από τα περιπλοκότητα των ανθρωπίνων σχέσεων, τα θαμμένα μυστικά του παρελθόντος, τις ενοχές και την απιστία, σιγά σιγά εξελίσσεται σαν κάτι τελείως διαφορετικό, με τις ανατροπές να διαδέχονται η μία τη άλλη, τον ρεαλισμό να δίνει τη θέση του στο υπερφυσικό και όλα αυτά να κορυφώνονται με ένα double-twist φινάλε, που αφήνει το κοινό κυριολεκτικά με... ανοιχτό το στόμα, προσπαθώντας να «χωνέψει» τι ακριβώς είδε.

Behind Her Eyes | Official Trailer | Netflix


Το hashtag #BehindHerEyes στο Twitter με τις χιλιάδες αναρτήσεις και τα ξεκαρδιστικά memes αποκαλύπτει πόσο πολύ δίχασε το συγκεκριμένο φινάλε το κοινό. Την ίδια εικόνα παρουσιάζουν και οι κριτικές στον διεθνή Τύπο, με κάποιους κριτικούς να πλέκουν το εγκώμιο της σειράς για την συναρπαστική πλοκή και τις εκπλήξεις της, και άλλους να χαρακτηρίζουν το φινάλε ανόητο και...«ό,τι να ναι» και να εντοπίζουν τρύπες στο σενάριο και σκηνές που δεν βγάζουν κανένα νόημα.

Ανατροπές χωρίς τέλος - Προσοχή, spoilers!

Συνοπτικά, κάποια από τα βασικά σημεία της πλοκής που «αποκαλύπτονται» ως εκπλήξεις και πιάνουν τελείως απροετοίμαστο τον θεατή έχουν ως εξής. Το κοινό μαθαίνει μέσω flashbacks ότι η Αντέλ (η απατημένη σύζυγος) είναι ικανή να βιώσει «αστρική προβολή», δηλαδή να ταξιδέψει έξω από το σώμα της για να παρακολουθήσει σκηνές από τη ζωή άλλων ανθρώπων. Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζει πράγματα που κανονικά αγνοούσε, π.χ. την παράνομη σχέση του άνδρα της. Αφού η Αντέλ διδάσκει στη Λουίζ (την ερωμένη του άνδρα της και φίλη της) να κάνει αστρική προβολή, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ξεπεράσει τους τρομερούς εφιάλτες της, όλα κορυφώνονται στο τελευταίο συγκλονιστικό επεισόδιο. Η Λουίς εμφανίζεται στο σπίτι της Αντέλ που καίγεται για να αποτρέψει τη δήθεν αυτοκτονία της, όταν είναι πλέον φανερό ότι ο άνδρας της θα την αφήσει για την ερωμένη του. Μην μπορώντας να μπει μέσα, «αποχωρίζεται» το υλικό της σώμα και στέλνει το αστρικό της σώμα μέσα στο σπίτι (αν και μια καλύτερη λύση θα ήταν μάλλον να καλέσει την πυροσβεστική). Εκείνη τη στιγμή η Αντέλ, που βρίσκεται επίσης... εκτός σώματος, βρίσκει την ευκαιρία και κλέβει το σώμα της Λουίζ. Στη συνέχεια σκοτώνει τη Λουίζ (που είναι στο δικό της σώμα) και ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη νέα της ζωή στο σώμα της ερωμένης του άνδρα της.

Κλείσιμο
afisa



Νομίζετε ότι τελείωσαν οι εκπλήξεις; Όχι βέβαια! Τα τελευταία λεπτά η σειρά αποκαλύπτει ότι η Αντέλ δεν ήταν η Αντέλ εδώ και χρόνια. Η Αντέλ που παρακολουθούσαμε να φέρεται παρανοϊκά στη σειρά ήταν στην πραγματικότητα ο Ρομπ, ένας γκέι παλιός της φίλος που είχε «ανταλλάξει σώματα» μαζί της πριν από 10 χρονια. Τι σημαίνει αυτό; Ο Ντέιβιντ νόμιζε ότι παντρεύτηκε την Αντέλ, και όταν πέθανε η Αντέλ νόμιζε ότι παντρεύτηκε την Λουίζ. Στην πραγματικότητα όμως την τελευταία 10ετία της ζωής του την έχει περάσει στο πλευρό του... Ρομπ, ενός τύπου που γνώρισε μόνο μια φορά πριν χρόνια.

Τι λέει ο σκηνοθέτης της σειράς - «Θα τη λατρέψεις ή θα τη μισήσεις»

Για τις... τρελές ανατροπές της σειράς του Netflix που δίχασε το κοινό μίλησε στο Entertainment Weekly ο σκηνοθέτης του Behind Her Eyes, Έρικ Ρίχτερ Στραντ. Όπως ο ίδιος εξήγησε, οι δημιουργοί της σειράς γνώριζαν από πριν ότι κάποιοι θα τη λάτρευαν και άλλοι θα τη μισούσαν εξαιτίας του τέλους της. Τις ίδιες αντιδράσεις είχε προκαλέσει εξάλλου στο αναγνωστικό κοινό το ομώνυμο μυθιστόρημα του 2017. Διαβάστε παρακάτω τι λέει ο Στραντ στο EW, ως προς τις εκπλήξεις της πλοκής και τις αντιδράσεις.

Για την αστρική προβολή

«Αν παρακολουθείς πολύ προσεκτικά υπάρχουν στοιχεία από την αρχή που μπορούν να σε προϊδεάσουν, όχι ακριβώς για την ιδέα της αστρικής προβολής, αλλά για κάτι παρεμφερές. Αν δει κανείς για δεύτερη φορά τη σειρά θα εντοπίσει ενδείξεις ως προς τον τρόπο που γυρίστηκαν κάποιες σκηνές. Κάναμε πράγματα με την επιλογή των πλάνων και τον ήχο που μπορούν να σε ωθήσουν να σκεφτείς "για μια στιγμή, κάτι δεν πάει καλά, ποιος το βλέπει αυτό;". Αλλά ναι, η αστρική προβολή δεν είναι κάτι που θα μαντέψεις εύκολα. Αν κατανοείς ότι πρόκειται για μια τρελή σειρά που μπορεί να σε ξαφνιάσει, τότε είσαι το σωστό κοινό γι΄αυτήν».

Για το αμφιλεγόμενο φινάλε

Ερωτηθείς κατά πόσον θεωρεί ότι το φινάλε κρύβει ουσιαστικά μια τραγωδία για τον νέο σύζυγο και τον μικρούλη γιο της Λουίζ, που πλέον θα ζουν εν αγνοία τους δίπλα σε έναν «απατεώνα» σε ξένο σώμα, ο σκηνοθέτης απαντά καταφατικά. «Έτσι ακριβώς είναι. Το βιβλίο τελειώνει με παρόμοιο τρόπο. Η σειρά είναι αρκετά πιστή στο μυθιστόρημα, όμως εκείνο είχε κάνει ένα βήμα παραπέρα», σημειώνει ο Στραντ, εξηγώντας ότι η «Λουίζ» του βιβλίου αφήνει να εννοηθεί ότι ίσως συμβεί κάποιο ατύχημα στον γιο που «κλήρονόμησε» με το νέο της σώμα.

«Αυτό το τέλος ήταν πολύ σκοτεινό, ήταν μια γροθιά στο στομάχι που σου προξενούσε οργή. Νομίζω ότι αυτό συνέβη με πολλούς αναγνώστες. Παρόλο που είναι έξυπνο, είναι και απίστευτα τρομακτικό. Στη σειρά προσπαθήσαμε να βρούμε τη σωστή ισορροπία, ώστε το κοινό να σοκαριστεί αλλά να μην μείνει με την απορία "θεέ μου τι θα συμβεί τώρα;"». Ο Στραντ επισημαίνει πάντως ότι σκοπός του team ήταν να δείξουν στο φινάλε ότι το αγοράκι έχει αντιληφθεί από ένστικτο ότι κάτι πάει πολύ στραβά με τη μητέρα του, και ότι ειναι πλέον ένας διαφορετικός άνθρωπος, κάτι που το κατόρθωσαν απόλυτα, ειδικά στο πλάνο με το θλιμμένο και παραιτημένο ύφος του μικρούλη Άνταμ.

Θα υπάρξει συνέχεια της σειράς;

Σύμφωνα με τον Στραντ, το αν θα υπάρξει συνέχεια στη συναρπαστική ιστορία είναι ουσιαστικά απόφαση της συγγραφέως Σάρα Πίνμπορο. «Είναι στο χέρι της. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να γυριστεί μια σειρά χωρίς τη συμμετοχή της. Αν έγραφε ένα άλλο βιβλίο βασισμένο στην ίδια ιστορία θα ήταν φανταστικό, αλλά δεν νομίζω ότι σχεδιάζει να το κάνει προς το παρόν».

Χαμός στο Twitter

Το hashtag #BehindHerEyes στο Twitter έχει πάρει φωτιά τις τελευταίες ώρες, με πολλούς χρήστες να σχολιάζουν το φινάλε της σειράς με ξεκαρδιστικά memes. Δείτε παρακάτω μερικές από τις αναρτήσεις.










Ειδήσεις σήμερα:

Στη φυλακή ο Λιγνάδης - Ετοιμάζει προσφυγή κατά της προφυλάκισής του

Lockdown: Αντίστροφη μέτρηση για την παράταση – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Προκαταβολή σύνταξης: Στις 10 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα - Οι όροι και η διαδικασία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης