Digidog: Το αστυνομικό ρομπότ-σκυλί κάνει «ντου» στο Μπρονξ

Digidog: Το αστυνομικό ρομπότ-σκυλί κάνει «ντου» στο Μπρονξ

Το ρομπότ Κ-9 της Boston Dynamics έλαβε το επιχειρησιακό βάπτισμα του πυρός

digidog
Το επιχειρησιακό βάπτισμα του πυρός έλαβε το ρομπότ Κ-9 της Boston Dynamics, σε αποστολή διερεύνησης ύποπτης κατοικίας στο Μπρονξ, για λογαριασμό του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης. Το Digidog, όπως είναι το χαϊδευτικό του τετράποδου ρομπότ, έχει τη δυνατότητα να ανεβαίνει σκαλοπάτια, να βαδίζει με ταχύτητα έως και 5 χλμ./ώρα, να παραβιάζει πόρτες κ.λπ.

Ανάμεσα στα θαυμαστά προσόντα του Digidog είναι και η αμφίδρομη επικοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο εκτελεί τις εντολές που λαμβάνει από το χειριστή του, αλλά μπορεί να μιλά, δίνοντας απευθείας αναφορά όσων παρατηρεί στο εκάστοτε περιβάλλον.



Σύμφωνα με εκπρόσωπο του NYPD, του μεγαλύτερου αστυνομικού τμήματος των ΗΠΑ, το Digidog βρίσκεται σε φάση πειραματικής χρήσης. Είναι μια ρομποτική συσκευή, προηγμένης τεχνολογίας, βάρους περίπου 32 κιλών. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται κάμερες και προβολείς, ενώ χάρη σε εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης το Digidog είναι σε θέση να προσανατολίζεται στο χώρο και να μεταδίδει εικόνα και ήχο μέσω των πομπών του.

Το πρώτο «ντου» με πρωταγωνιστή το Digidog πραγματοποιήθηκε στο ημι-γκετοποιημένο Μπρονξ, μια περιοχή της Νέας Υόρκης με βεβαρυμένο ιστορικό παραβατικότητας. Τo NYPD επενέβη κατόπιν καταγγελιών για εισβολή κακοποιών σε διαμέρισμα πολυκατοικίας. Και, αντί να τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και η ζωή έμψυχου δυναμικού, απεστάλη το ρομπότ-σκυλί. Το οποίο, σε περίπτωση φθοράς ή καταστροφής η ζημία θα περιοριστεί στο κόστος του, δηλαδή σε περίπου 75.000 δολάρια.


Ειδήσεις σήμερα

Βίντεο καταγράφει τον Τούρκο Αϊσάλ και την έγκυο γυναίκα του λίγο πριν «την σπρώξει από γκρεμό»

Σκάνδαλο στη Γουατεμάλα: Αγόρασαν 30.000 τεστ κορωνοϊού και αποδείχθηκαν πλαστά

Παγώνη (ΘΕΜΑ 104,6): Στο 87% η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης