LIVE

Κορωνοϊός

Τα ρομπότ θα αλλάξουν και τον τρόπο που κάνουν σεξ οι άνθρωποι

Αναμένεται να ωθήσουν σε ακραίες συμπεριφορές - Ποιες οι παρενέργειες στην ανθρώπινη ψυχολογία - Ποιες ηλικίες τα προτιμούν και γιατί - Οι ηθικοι φραγμοί και τα ταμπού

Ειδικότητα στις ψυχολογικές και ηθικές παρενέργειες οι οποίες μπορούν να προκύψουν από τη σεξουαλική δραστηριότητα με ρομπότ έχει πλέον ο Αμερικανός κοινωνικός ψυχολόγος και ερευνητής σεξουαλικών συμπεριφορικών ζητημάτων Δρ. David W. Wahl. Σε πρόστατο αναλυτικό άρθρο του στο psychologytoday.com ανατέμνει διεξοδικά τα ενδεχόμενα προβλήματα από το συνουσιάζεσθαι με αντικείμενα -κατά κυριολεξίαν- του πόθου.

«Η ηθική εμπλέκεται σε κάθε συζήτηση για ρομπότ του σεξ» γράφει ο Δρ. Wahl. Και εξηγεί ότι «για πολλούς οι σεξουαλικές σχέσεις με μηχανές δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία προέκταση της 'πραγμοποίησης' των γυναικών από την άποψη ορισμένων ανδρών. Με την αίσθηση ότι μπορεί ο καθένας να μεταχειρίζεται όσο βάναυσα θέλει τον ερωτικό του σύντροφο, ακριβώς επειδή είναι άψυχο μηχάνημα, θα ωθήσει ακόμη περισσότερο προς ακραίες συμπεριφορές αυτούς που ούτως ή άλλως έχουν βίαιες τάσεις. Τα ρομπότ θα ενθαρρύνουν όσους δεν περιορίζονται στο συναινετικό σεξ».

0_httpscdnimagesdailystarcoukdynamic122photos959000900x7381031959_2
Η Ισπανίδα Synthea Amatus, ένα ιδιαιτέρως ελκυστικό μοντέλο σεξουαλικού ρομπότ, με τη μορφή μιας μελαχρινής νέας γυναίκας.
David_Wahl4_4
Ο Αμερικανός κοινωνικός ψυχολόγος και ερευνητής σεξουαλικών συμπεριφορικών ζητημάτων Δρ. David W. Wahl.
Με την αίσθηση ότι μπορεί ο καθένας να μεταχειρίζεται όσο βάναυσα θέλει τον ερωτικό του σύντροφο, ακριβώς επειδή είναι άψυχο μηχάνημα, θα ωθήσει ακόμη περισσότερο προς ακραίες συμπεριφορές αυτούς που ούτως ή άλλως έχουν βίαιες τάσεις.Για τους ίδιους λόγους υπάρχει έντονος «προβληματισμός για το εάν οι βιομηχανίες του κλάδου θα πρέπει να κατασκευάζουν ρομπότ του σεξ με μορφολογικά χαρακτηριστικά παιδιών».

Ο Δρ. Wahl, βάσει των ερευνών τις οποίες έχει κάνει ο ίδιος ή λαμβάνει υπόψιν του από άλλους ερευνητές, θεωρεί ότι η γενική ανησυχία αφορά στη διαστρέβλωση των προσδοκιών μεταξύ των ερωτικών συντρόφων. Δηλαδή, εάν κάποιος ή κάποια έχει συνηθίσει να αλληλεπιδρά με ένα μηχάνημα, το οποίο έχει -θεωρητικά τουλάχιστον- απεριόριστες δυνατότητες, είναι πολύ πιθανόν ότι, περνώντας σε συνεύρεση με έναν έμβιο εραστή ή ερωμένη, θα εξακολουθήσει να περιμένει τις επιδόσεις της κούκλας. Αυτή η σύγχυση είναι πολύ επικίνδυνη, ακόμη και για την ψυχική ισορροπία των εμπλεκομένων ατόμων.

0_httpscdnimagesdailystarcoukdynamic122photos961000900x7381031961
0_httpscdnimagesdailystarcoukdynamic122photos962000900x7381031962


Παραπέμποντας σε μια πρόσφατη έρευνα από ειδικών από το πανεπιστήμιο του Ελσίνκι (μία εκ των οποίων είναι η Ελληνίδα κα. Μαριάννα Δροσινού), ο Δρ. Wahl αναφέρει ότι εξήχθησαν τα εξής συμπεράσματα: Οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι οι συνευρέσεις με ρομπότ είναι κανονικό σεξ, απλώς ο/η σύντροφος τυχαίνει να είναι μηχανή. Επίσης, στο περιβάλλον ενός οίκου ανοχής, οι πελάτες αντιμετωπίζουν το επί πληρωμή σεξ με ένα ρομπότ σαν πιο αποδεκτό από ό,τι με τους ανθρώπους, θηλυκού ή αρσενικού φύλου, οι οποίοι εργάζονται στον κλάδο της παροχής σεξουαλικών υπηρεσιών.

Τα ρομπότ απευθύνονται στους βετεράνους και τους απόμαχους της ζωής για σεξ και μάλλον δεν συνάδουν με το σφρίγος της νιότης.

Μια άλλη έρευνα την οποίαν επικαλείται ο Wahl δείχνει ότι το ρομποτικό σεξ είναι κυρίως μια ανδρική επιλογή, ενώ οι νέοι («millenials») τείνουν να το θεωρούν σαν λιγότερο πρέπον από ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Με άλλα λόγια, τα ρομπότ απευθύνονται στους βετεράνους και τους απόμαχους της ζωής και μάλλον δεν συνάδουν με το σφρίγος της νιότης.

080_HL_NBOYER_924873_2


Ο Δρ. David W. Wahl καταλήγει γράφοντας ότι «σε έναν κόσμο όπου το σεξ πουλάει, πάντοτε θα υπάρχει κάποιος πρόθυμος να ρίξει στην αγορά οτιδήποτε, με στόχο το κέρδος. Όμως, οφείλουμε να θέτουμε τα διλήμματα και να εξετάζουμε τα ηθικά ζητήματα που προκύπτουν. Τα οποία είναι υποθετικά επί του παρόντος, αλλά θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την εποχή όπου η επιστημονική φαντασία θα γίνει πραγματικότητα του κοινωνικο-σεξουαλικού μας κόσμου».

Ο διαπρεπής ψυχολόγος μάλλον έχει δίκιο -και αρκεί μια γνωριμία (εικονική και εξ αποστάσεως, βέβαια) με την Ισπανίδα Synthea Amatus, ένα ιδιαιτέρως ελκυστικό μοντέλο σεξουαλικού ρομπότ, με τη μορφή μιας μελαχρινής νέας γυναίκας. Η Synthea είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια φουσκωτή κούκλα, καθώς είναι εφοδιασμένη με αισθητήρες και με επιλογές χαρτογράφησης των αντιδράσεών της. Μπορεί να επικοινωνεί με τον εκάστοτε ερωτικό της σύντροφο, να τον ενημερώνει για την κατάστασή της ή και να τον αποκρούει όταν παρεκτρέπεται.

043_dpa-pa_190414-99-815477_dpai
043_dpa-pa_190414-99-815478_dpai


Το συγκεκριμένο ρομπότ του σεξ, το οποίο θεωρείται από τα πλέον προηγμένα στην υπό διαμόρφωσιν παγκόσμια αγορά, έχει τη δυνατότητα να δίνει συμβουλές ευζωίας π.χ. για τις ποσότητες του φαγητού που καταναλώνει κάποιος προ του σεξ ή να ενημερώνει για τη διάθεσή της, αν δηλαδή είναι σε λειτουργία ήσυχου, έντονου ή εκρηκτικού οργασμού.

Η Synthea μπορεί να συντονίζει την κορύφωση της διέγερσής της με αυτήν του εραστή της, αλλά μπορεί και να κοιμάται ήσυχα δίπλα του, αναπνέοντας ρυθμικά ή με περιστασιακούς ακούσιους αναστεναγμούς. Αν όμως διαισθανθεί προθέσεις αγριότητας και βίας, η μηχανική κούκλα τίθεται αυτομάτως σε κατάσταση άρνησης, παύει να αντιδρά και περιπίπτει σε νάρκη. Κάτι δικαιολογημένο και υγιές, αρκεί να μην επεκτείνεται στο αιώνιο «αχ, δεν μπορώ αγάπη μου. Απόψε έχω λίγο πονοκέφαλο. Συγγνώμη».

Δείτε βίντεο: Τα ρομπότ θα αλλάξουν και τον τρόπο που κάνουν σεξ οι άνθρωποι
Τα ρομπότ θα αλλάξουν και τον τρόπο που κάνουν σεξ οι άνθρωποι


Ειδήσεις σήμερα: 

Διπλή ενίσχυση σε 256.562 ευάλωτα νοικοκυριά - Γονείς με δύο παιδιά λαμβάνουν 800 ευρώ

Ανοίγουν νέους χώρους ταφής στις Σέρρες λόγω κορωνοϊού

Προβληματισμός στους επιστήμονες: Αυξάνονται οι ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό για δεύτερη φορά
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (14)

γάτος

Δηλαδή, το άρθρο μάς λέει πως είναι τόσο ζαβά οι άντρες που δεν θα ξέρουν να ξεχωρίζουν την αληθινή γυναίκα από την κούκλα. Μάς λέει πως θα συμπεριφέρονται το ίδιο σε μια γυναίκα, όπως και σε μια κούκλα. Δηλαδή, αν ένας άντρας έχει συγκεκριμένες σκέψεις, όταν αυτοϊκανοποιείται, αυτό σημαίνει πως θα τις εφαρμόσει και στο σεξ. Μιλάμε σοβαρά; Το αντίθετο θα συμβεί. Απλά θα εκτονώσει μόνο στην κούκλα τις πιο βίαιες συμπεριφορές του, αν ο συγκεκριμένος έχει τέτοιες.

Οι γυναίκες δεν ξεδίνουν με τα βοηθήματα;Ε,τώρα θα ξεδίνουν και οι άντρες.

Και μόνο ότι δεν σου πρήζουν τα φρύδια με την γκρίνια,είναι τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα.Η γκρίνια από Ελληνίδα σου στερεί 10 χρόνια ζωής.Κάτι θα σου "βγει" από τόσο σπάσιμο νεύρων: καρδιά, καρκίνος, εγκεφαλικό...δεν γλιτώνεις.Γιατί να χάσουμε 10 χρόνια από τη ζωή μας;Κούκλες τώρα,να ηρεμήσει το κεφάλι μας.

το θέμα είναι να χάσουν τη δύναμη τους οι γυναίκες

όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.

νικ

δεν είναι κούκλα του σεξ, αλλά εικονικός σύντροφος. Με αυτην την κούκλα, τρως μαζί της, παρακολουθείς αγκαλιά ταινίες, κάνεις γυμναστική και την έχεις παρέα.. Για έναν άνθρωπο που είναι πολύ εσωστρεφής και βρίσκει τις γυναίκες 'τρομακτικές' για να τις πλησιάσει, μια τέτοια περίπτωση είναι βάλσαμο.

Ελλάδα η χώρα του τίποτα

Τέλεια! Έχω μια σκούπα ρομπότ και κάνει άριστα τη δουλειά της. Έχω και ένα θερμομιξ και μαγειρεύω τασκ μπαμ. Να έρθει με το καλό και το ρομπογκομενακι να πάρει πουλο η γυναίκα από το σπίτι.

Νοήμων

Μπα παναθεμασε σε με εκανες και γελασα βραδιάτικα....

επιτέλους

Θα ησυχάσουμε από την μουρμούρα μετά.

Στοχαστής

Αντιθέτως θα βελτιώσει την ψυχική υγεία αρκετών ανδρών που καταλαμβάνονται από το άγχος του " τι εντύπωση θα κάνουν οι επιδόσεις τους στη σύντροφό τους " με αποτέλεσμα να "φρενάρουν" λίγο και αμέσως αυτό να ανατροφοδοτεί το άγχος τους με τελικό αποτέλεσμα: " αγάπη μου, πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό" κλπ, κλπ. Από κει και πέρα παρακαλούν τη γη να ανοίξει να τους καταπιεί. Γνωρίζοντας ότι στη διάρκεια της λειτουργίας αυτής, πολύ λίγο μετράνε τα Αυγουστιάτικα Φεγγάρια και τα κόκκινα τριαντάφυλλα των ραντεβού ( αυτά τα λες μετά), αλλά η ειλικρινής ανταπόκριση της συντρόφου στην ολιγόλεπτη αυτή βιολογική πράξη, καταλαβαίνεις - αν ήσουν στους άτυχους - ότι θα προτιμούσες να δοκιμάσεις ένα σύντροφο χωρίς προσδοκίες για να επανακτήσεις την αυτοπεποίθησή σου και μάλιστα χωρίς ενοχές για την αφοσίωσή σου στη σχέση σου. Απλά θα είναι ένα ακόμα προϊόν προς πώληση από τα καταστήματα του είδους. Ίσως μάλιστα σωθούν και πολλοί γάμοι έτσι. Μη ξεχνάμε ότι το ισχυρότερο οργανικό σύστημα του ανθρώπου είναι το γεννητικό και ότι μια τέτοια αδυναμία, σπανίως οφείλεται σε οργανική αδυναμία αλλά σχεδόν πάντα σε ψυχική.

Άντρας που ακολουθεί το δικό του δρόμο

Άλλη μία εντυπωσιακή δικαίωση της φιλοσοφίας μας. Ήμασταν οι πρώτοι που είδαμε αυτή την εξέλιξη.

Γιώργος

Σοβαρή έρευνα. Αντε να δούμε αν έχει παρακάτω

Αντρας με το καλο να ερθουν

Kαλυτερα δεν θα χρειαζομαστε τις γυναικες ουτε κλαψες ουτε γκρινιες ουτε παρακαλια ουτε να αναρωτιεσαι γιατι στο παιζουν ντιβες και να στα πρηζουν για το τι θελουν και τι δεν θελουν. Στο τσακ μπαμ θα παιρνεις αυτο που θελεις με το σεξι ρομποτ και θα εισαι και ευτυχισμενος και ασε τις γυναικες στην κοσμαρα τους να μαραζουν

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης