Κορωνοϊός – Τζόνσον: Συνηθίστε στην ιδέα επανεμβολιασμού κατά της Covid-19

Κορωνοϊός – Τζόνσον: Συνηθίστε στην ιδέα επανεμβολιασμού κατά της Covid-19

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι επαναληπτικοί εμβολιασμοί είναι αναπόφευκτοι για να συμβαδίζουμε με τις μεταλλάξεις – Στόχος να καταστούν τα εμβόλια πιο αποτελεσματικά

bojo3
Οι Βρετανοί να αναμένουν ότι θα λάβουν επαναληπτικούς εμβολιασμούς κατά της COVID-19 στο μέλλον για να συμβαδίζουμε με τις μεταλλάξεις του ιού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Καθώς εμβόλια αποστέλλονται σε όλο τον κόσμο, ερευνητές εξετάζουν μικροαλλαγές και ενισχυτικές δόσεις προκειμένου να τα καταστήσουν πιο αποτελεσματικά απέναντι στα νέα παραλλαγμένα στελέχη του ιού, κάποια εκ των οποίων φαίνεται να εξαπλώνονται πιο γρήγορα.

Μεταξύ αυτών που απασχολούν περισσότερο τους επιστήμονες και τους ειδικούς σε θέματα δημόσιας υγείας είναι η λεγόμενη βρετανική, η νοτιαφρικανική και η βραζιλιάνικη παραλλαγή.

«Νομίζω ότι θα πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι θα εμβολιαστούμε και θα επανεμβολιαστούμε το φθινόπωρο καθώς αντιμετωπίζουμε αυτές τις νέες παραλλαγές», δήλωσε ο Τζόνσον στο Κοινοβούλιο.

Η Βρετανία έχει ήδη χορηγήσει πάνω από 12,6 εκατ. αρχικές δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 και οδεύει προς την επίτευξη του στόχου της να εμβολιάσει όλους τους ανθρώπους που ανήκουν στις τέσσερις πιο ευπαθείς ομάδες έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Η πανδημία της COVID-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε 2,34 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από τότε που εμφανίστηκε στην Κίνα στα τέλη του 2019, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, με τη Βρετανία να είναι μεταξύ των χωρών που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Χημικά στην πορεία των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο


Η Πάρις Χίλτον κατέθεσε για την κακοποίηση σε σχολείο: «Μου έδιναν φάρμακα και κοιτούσαν επίμονα το γυμνό σώμα μου»


Ισραήλ: «Unorthodox» συμπλοκές αστυνομίας και υπερορθόδοξων Εβραίων που αντιδρούν στα μέτρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης