Χιλή: Αστυνομικός σκότωσε καλλιτέχνη του δρόμου - Ξέσπασαν βίαια επεισόδια

Χιλή: Αστυνομικός σκότωσε καλλιτέχνη του δρόμου - Ξέσπασαν βίαια επεισόδια

Διαδηλωτές πυρπόλησαν δημαρχείο και επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα

068_AA_03032020_34546
Βίαια επεισόδια ξέσπασαν χθες Παρασκευή σε πόλη της νότιας Χιλής όπου νωρίτερα καραμπινιέρος πυροβόλησε και σκότωσε καλλιτέχνη του δρόμου.

Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο δημαρχείο της πόλης Πανγκιπούλι, περίπου 950 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα Σαντιάγο, καταγράφει βίντεο που μεταφόρτωσε στον ιστότοπό του ο ραδιοφωνικός σταθμός cooperativa.

Νωρίτερα, διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα πετώντας πέτρες. Καραμπινιέροι χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και αντλίες πεπιεσμένου νερού για να τους απωθήσουν.



Σε διασταύρωση στο κέντρο της πόλης, αστυνομικός πυροβόλησε ζογκλέρ διότι αρνήθηκε να υπακούσει σε εντολή που του έδωσε.

Κλείσιμο
Αφού ο καραμπινιέρος έριξε δύο φορές προειδοποιητικά στο έδαφος, ο νεαρός καλλιτέχνης έτρεξε προς αυτόν. Ο αστυνομικός τον πυροβόλησε.

Ο ζογκλέρ κράταγε στα χέρια τρεις σπάθες, με τις οποίες έκανε σόου στη διασταύρωση.

CAOS EN PANGUIPULLI


Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι διενεργεί έρευνα για την υπόθεση. Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε εντολή στην αστυνομία να συνεργαστεί.

Λόγω πολλών βάρβαρων ενεργειών τους, οι καραμπινιέροι της Χιλής, σώμα αντίστοιχο με αυτό της χωροφυλακής σε άλλα κράτη, δέχονται σφοδρές επικρίσεις.

Πάνω από τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους πολλοί που έμειναν ανάπηροι, στην καταστολή των διαδηλώσεων και των ταραχών που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα στα τέλη του 2019.

Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν προτρέψει επανειλημμένα τις αρχές της Χιλής να διενεργήσουν έρευνα σε βάρος της ηγεσίας των καραμπινιέρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Κλειστά τα μαγαζιά το Σάββατο σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική 

«Κοκκινίζει» ο χάρτης: 150 εισαγωγές κάθε ημέρα στα νοσοκομεία, οι μισές στην Αττική 

Πέθανε ο ηθοποιός Κρίστοφερ Πλάμερ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης