Ερντογάν κατά ΗΠΑ και Μακρόν: «Κοιτάξτε πρώτα τους αστυνομικούς που σκοτώνουν μαύρους και τα Κίτρινα Γιλέκα»

Ερντογάν κατά ΗΠΑ και Μακρόν: «Κοιτάξτε πρώτα τους αστυνομικούς που σκοτώνουν μαύρους και τα Κίτρινα Γιλέκα»

Ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε στην καταδίκη των γεγονότων στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση

erdogan_neo
Μετά τις σκληρές δηλώσεις κατά των ΗΠΑ και της Ευρώπης που έκανε πριν μερικές ημέρες ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία το 2016, την Παρασκευή ήταν η σειρά του Ταγίπ Ερντογάν να στραφεί κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας, με αφορμή την καταδίκη της στάσης της αστυνομίας κατά των φοιτητών του πανεπιστημίου του Βοσπόρου.

«Αυτά που έγιναν στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητές. Είναι πολιτικά υποκινούμενα και αυτό είναι προφανές, είναι ξεκάθαρος ο ρόλος της αντιπολίτευσης σε αυτά. Μέσα σε όλα, ανακατεύονται και οι ακαδημαϊκοί. Αλλά δεν θα γίνουν ποτέ όσα έγιναν στο Γεζί» είπε αρχικά ο Ερντογάν.

Και συνέχισε, εξαπολύοντας «βέλη» κατά ΗΠΑ και Μακρόν (για άλλη μια φορά): «Θα μπορούσαμε εμείς ποτέ να εμπλακούμε στη χώρα και στα πανεπιστήμιά σας; Τί έχουν να πουν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση γι' αυτό; Καταδικάζουν αυτά που έγιναν στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, αλλά εγώ να πω στις ΗΠΑ το εξής: δεν ντρέπεστε για όσα έγιναν πριν από τις εκλογές σας; Για τις εκατέρωθεν απειλές, τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί; Ο ρατσισμός σας έφτασε στο ταβάνι. Δεν ντρέπεστε για τη συμπεριφορά των αστυνομικών και τις δολοφονίες μαύρων πολιτών; Πώς τα εξηγείτε όλα αυτά;».

«Ο Μακρόν στέλνει μήνυμα εκ μέρους της ΕΕ. Κύριε Μακρόν, φροντίστε πρώτα τα Κίτρινα Γιλέκα» πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Γάλλο πρόεδρο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανελέητη η επέλαση του κορωνοϊού στη Γερμανία: Ξεπέρασαν τους 60.000 οι νεκροί

Lockdown: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα - «Κόκκινες» Θεσσαλονίκη – Αχαΐα

Κόστα Ρίκα: Κατασχέθηκαν 2 τόνοι κοκαΐνης προτού αναχωρήσουν για το Βέλγιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης