Κύπρος: 139 κρούσματα κορωνοϊού και ένας θάνατος σε 24 ώρες

Κύπρος: 139 κρούσματα κορωνοϊού και ένας θάνατος σε 24 ώρες

Ο απολογισμός των νεκρών από τη νόσο στην Κύπρο ανέρχονται σε 203 ενώ το σύνολο των κρουσμάτων σε 31.263

Cyprus_pandemic
Ακόμα ένα νεκρό μετρά η Κύπρος από την Covid-19 ενώ ανακοινώθηκαν 139 νέα περιστατικά κορωνοϊού, με το ποσοστό θετικότητας να ανέρχεται στο 0,49%. Παράλληλα, 126 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 39 σε σοβαρή κατάσταση. Από τους 39 ασθενείς που είναι σε κρίσιμη κατάσταση, οι 23 είναι διασωληνωμένοι, οι τέσσερις νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και δώδεκα νοσηλεύονται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Ο απολογισμός των νεκρών από τη νόσο στην Κύπρο ανέρχονται σε 203 ενώ το σύνολο των κρουσμάτων σε 31.263. Σήμερα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 28.659 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test). Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το ένα άτομο που απεβίωσε με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορά σε γυναίκα, ηλικίας 79 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Συνεπώς, αναφέρεται, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 203, εκ των οποίων 136 άντρες (67%), και 67 γυναίκες (33%). Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 79 έτη. Εν τω μεταξύ έχουν ταυτοποθηθεί εννέα κρούσματα του μεταλλαγμένου βρετανικού ιού, από έλεγχο 24 θετικών κρουσμάτων. Δεν έχουν εντοπιστεί μεταλλάξεις της Νοτίου Αφρικής και της Βραζιλίας.



Ειδήσεις σήμερα:

Πόσο μπορεί να κοστίσει στην ΕΕ μία καθυστέρηση στους εμβολιασμούς;

Η άρρωστη «σχέση» της 35χρονης φιλολόγου που αποπλάνησε τον 13χρονο μαθητή της - Η δικογραφία της ΕΛΑΣ

«Κορωνο-πάρτι» με 42 καλεσμένους σε διαμέρισμα στην Κυψέλη!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης