Κορωνοϊός - Ιταλία: Χάθηκαν 440.000 θέσεις εργασίας μέσα σε ένα χρόνο

Κορωνοϊός - Ιταλία: Χάθηκαν 440.000 θέσεις εργασίας μέσα σε ένα χρόνο

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκαν ελεύθεροι επαγγελματίες, γυναίκες και εποχικοί εργαζόμενοι - Το πρόβλημα θα ήταν μεγαλύτερο αν δεν είχε γίνει μαζική χρήση του ταμείου ανεργίας και δεν είχαν μπλοκαριστεί οι απολύσεις των μόνιμων εργαζομένων

italy_road
Μεγάλο πλήγμα και στην αγορά εργασίας προκάλεσε ο κορωνοϊός στην Ιταλία, καθώς σύμφωνα με το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής Istat, μέσα σε ένα χρόνο χάθηκαν 440.000 θέσεις εργασίας.

Από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι τον ίδιο μήνα του 2020 έχασαν την εργασία τους κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες, γυναίκες και εποχικοί εργαζόμενοι. Η μόνη κατηγορία πολιτών που φαίνεται ότι δεν έχει πληγεί είναι οι πολίτες άνω των 50 ετών.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, στην Ιταλία το ποσοστό ανεργίας έφτασε στο 9%, ενώ η ανεργία των νέων άγγιξε το 29,7%.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι, αν δεν είχε γίνει μαζική χρήση του ταμείου ανεργίας και αν η κυβέρνηση Κόντε δεν είχε αποφασίσει να μπλοκάρει προσωρινά τις απολύσεις των μονίμων εργαζομένων, τα ποσοστά αυτά θα ήταν πολύ υψηλότερα.

Πρόκειται για οικονομικές δυσκολίες που συνδέονται με την κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία κορωνοϊού, που σύμφωνα με το Istat, έφερε σε δεινή θέση κυρίως τους πολίτες με συμβόλαια ορισμένου χρόνου και με δελτία παροχής υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, τεράστιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες συχνά δεν καταφέρνουν να καλύψουν την οικονομική ζημία που υπέστησαν, παρά την καταβολή των έκτακτων κρατικών βοηθειών και αποζημιώσεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία: Εντοπίστηκε το στέλεχος της Νότιας Αφρικής σε άτομα που δεν ταξίδεψαν πρόσφατα

Κυβέρνηση: Στην άμυνα για μεταλλάξεις - «τρίτο κύμα», στην αντεπίθεση για περισσότερους εμβολιασμούς

Τζένιφερ Άνιστον: Αποθεώνει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως «γυναίκα που φέρνει την αλλαγή»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης