Κορωνοϊός - Ιταλία: Απαγορευτικό στις πτήσεις από τη Βραζιλία για δύο ακόμη εβδομάδες
Αναστέλλονται έως τις 15 Φεβρουαρίου - Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να παραταθεί κι άλλο η απαγόρευση
Η Ιταλία παρέτεινε σήμερα για δύο ακόμη εβδομάδες την αναστολή των πτήσεωναπό τη Βραζιλία, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.
«Υπέγραψα ένα νέο διάταγμα το οποίο παρατείνει την αναστολή των πτήσεων από τη Βραζιλία και την απαγόρευση εισόδου στην Ιταλία σε όλους όσοι έχουν περάσει από τη χώρα τις τελευταίες 14 ημέρες», έγραψε ο Σπεράντσα στο Facebook προσθέτοντας ότι η Ιταλία υιοθέτησε μια «υπερβολικά συνετή προσέγγιση στο ζήτημα».
Η Ρώμη είχε ανακοινώσει ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις από τη Βραζιλία στις 16 Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του μήνα έπειτα από τον εντοπισμό της νέας παραλλαγής του κορονοϊού στη χώρα αυτή της Νότιας Αμερικής.
Η παράταση της αναστολής ισχύει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του υπουργού «μπορεί να ανανεωθεί».
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.