Γαλλία: Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα εμβόλια χωρίς προκαταλήψεις για την προέλευση

Γαλλία: Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα εμβόλια χωρίς προκαταλήψεις για την προέλευση

Δηλώσεις του επικεφαλής της στρατηγικής εμβολιασμών στη Γαλλία, απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το ότι η Ουγγαρία συμφώνησε να αγοράσει δόσεις του εμβολίου της κινεζικής εταιρείας Sinopharm

Vaccine
Εάν ένα εμβόλιο φαίνεται πως είναι καλής ποιότητας και ασφαλές εναντίον του κορωνοϊού, οι ευρωπαϊκές αρχές υγείας θα πρέπει να επανεξετάζουν την πιθανή χρήση του χωρίς «προκαταλήψεις» σχετικά με την προέλευσή του, δήλωσε σήμερα ο επιδημιολόγος που συντονίζει τη στρατηγική των εμβολιασμών στη Γαλλία.

Ο Αλέν Φισέρ έκανε τις δηλώσεις αυτές στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το ότι η Ουγγαρία συμφώνησε να αγοράσει δόσεις του εμβολίου της κινεζικής εταιρείας Sinopharm, όπως και δόσεις ενός ρωσικού εμβολίου.

«Όλα τα εμβόλια πρέπει να εξετάζονται. Δεν πρέπει να έχουμε καμία προκατάληψη σχετικά με την προέλευση του εμβολίου. Εάν τα εμβόλια αποδειχθεί ότι είναι ασφαλή, αποτελεσματικά, καλής ποιότητας προϊόντα και μπορούν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί να μην (τα χρησιμοποιήσουμε); Πρέπει να τηρούν αυτές τις προϋποθέσεις», είπε ο Φισέρ.

Ο Φισέρ είπε επίσης ότι θα ήταν «σοβαρό λάθος» να επιβραδυνθεί η εξέλιξη του υφιστάμενου προγράμματος εμβολιασμών στη Γαλλία, στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει ένα τρίτο λοκντάουν.

Ειδήσεις σήμερα

Νέα μέτρα - Αττική: Επιστροφή σε click away και ραντεβού στα καταστήματα από αύριο - Κλειστά τα λύκεια 

«Χαμός» στην Ερμού λίγο πριν τα νέα μέτρα για την αγορά 

Lockdown: Αυτός είναι ο νέος επιδημιολογικός χάρτης της χώρας 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης