Haldelsblatt για ΑstraZeneca: Αναδημοσιεύει το άρθρο για την μη αποτελεσματικότητα του εμβολίου της σε άτομα άνω των 65 

Haldelsblatt για ΑstraZeneca: Αναδημοσιεύει το άρθρο για την μη αποτελεσματικότητα του εμβολίου της σε άτομα άνω των 65 

Αναδημοσιεύει το άρθρο - «Δεν έγινε κανένα μπέρδεμα στους αριθμούς»

emvolio34534
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Υγείας επιμένει ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι μόνο 8% αποτελεσματικό στους άνω των 65 ετών

Παρά το γεγονός ότι η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca υπερασπίστηκε την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά της Covid-19 στα άτομα άνω των 65 ετών, η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» αναδημοσίευσε το άρθρο της αμφισβητώντας ανοιχτά τις δηλώσεις των ιθυνόντων της εταιρείας.

Το ανανενωμένο άρθρο της εφημερίδας, υπό τον τίτλο: «Διαμάχη για την AstraZeneca», υπογραμμίζει πως τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου των AstraZeneca και της Οξφόρδης είναι μόλις 8% στους ενήλικες άνω των 65 ετών, πηγάζουν από υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Υπό καθεστώς ανωνυμίας, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Υπουργείο Υγείας της Γερμανίας, υποστηρίζει στην εφημερίδα Handselsblatt: «Είναι αδύνατο να μπερδεύτηκαν οι αριθμοί. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε άτομα άνω των 60 ετών είναι μικρότερη από 10%».

Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας επικαλούνται «εσωτερικούς υπολογισμούς από μια ομοσπονδιακή αρχή στο υπουργείο Υγείας», τα προκαταρκτικά στοιχεία των οποίων δείχνουν ότι το εμβόλιο AstraZeneca ήταν αποτελεσματικό μόνο στο 8% των εθελοντών άνω των 65 ετών.

Η εφημερίδα ξεκαθαρίζει πως δεν έγινε κανένα «μπέρδεμα» στα δεδομένα που αναφέρονται στις έρευνες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, κάτι που υποστήριξε χθες το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας.

Οι εφημερίδες Bild και Handelsblatt έγραψαν χθες το βράδυ ότι η γερμανική κυβέρνηση αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca κατά της covid-19 στους ενήλικες άνω των 65 ετών.

Κλείσιμο
Όμως, το γερμανικό υπουργειο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι εφημερίδες μπέρδεψαν δύο πράγματα, αναφέρει το γερμανικό υπουργείο: Οι εφημερίδες μπέρδεψαν το ποσοστό των ατόμων μεταξύ 59 και 69 ετών που συμμετείχαν στις έρευνες του εμβολίου, το οποίο ανερχόταν σε 8%, με το ποσοστό αποτελεσματικότητάς του για τους ενήλικες άνω των 65 ετών.

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca υπερασπίστηκε χθες, Δευτέρα, το βράδυ την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της. Από την πλευρά της η Bild, η οποία επίσης επικαλείται κυβερνητικές πηγές χωρίς να τις κατονομάζει, γράφει ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός της καγκελαρίου Μέρκελ αναμένει ότι το εμβόλιο των AstraZeneca και της Οξφόρδης, που εκτιμάται ότι θα λάβει αυτή την Παρασκευή άδεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων , δεν θα εγκριθεί για τους ενήλικες άνω των 65 ετών, επιφέροντας μεγάλο πλήγμα στις εμβολιαστικές εκστρατείες πολλών χωρών.

Από την πλευρά της , η βρετανική φαρμακοβιομηχανία, το εμβόλιο της οποίας ήδη έχει λάβει άδεια χρήσης και χορηγείται ευρέως στη Βρετανία, εξηγεί στην ανακοίνωσή της ότι δημοσίευσε τον Νοέμβριο στο περιοδικό «The Lancet» τα επιστημονικά δεδομένα, «τα οποία δείχνουν ότι οι ηλικιωμένοι είχαν ισχυρή ανοσολογική αντίδραση στο εμβόλιο, με το 100% να παράγει συγκεκριμένα αντισώματα μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης».



Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος για τα εμβόλια: Το αλαλούμ στην ΕΕ φέρνει ως και 60% μείωση των εμβολιασμών


Γιώργος Κιμούλης: Τα «τραύματα» των θεατρικών παρτενέρ του και η τηλεοπτική του «αστοχία»


Survivor: Στον... τάκο Ανθή Σαλαγκούδη, Περικλής Κονδυλάτος και Ασημίνα Ιγγλέζου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης