Kobe Bryant: Ένας χρόνος χωρίς τον Black Mamba - Φωτογραφίες από το δυστύχημα - Αφιερώματα από BBC, Forbes, Los Angeles Times

Kobe Bryant: Ένας χρόνος χωρίς τον Black Mamba - Φωτογραφίες από το δυστύχημα - Αφιερώματα από BBC, Forbes, Los Angeles Times

Τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανά τον κόσμο, όπως τα BBC Sport, USA Today, Forbes και πολλά άλλα, κάνουν εκτενή αφιερώματα στον σούπερ σταρ του NBA, που σκοτώθηκε ακριβώς πριν από έναν χρόνο, έπειτα από συντριβή ελικοπτέρου στην Καλιφόρνια, μαζί με την 13χρονη κόρη του, Gianna

kobe-elikoptero
Έναν χρόνο πριν τέτοια ημέρα, τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν μία από τις πιο τραγικές ειδήσεις που συγκλόνισαν τον κόσμο. Ο αστέρας του NBA, Kobe Bryant χάνει τη ζωή του σε ηλικία 41 ετών έπειτα από συντριβή ελικοπτέρου στην Καλιφόρνια μαζί με την 13χρονη κόρη του, Gianna.

Ο Kobe, η 13χρονη κόρη του Τζιάνα και άλλοι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή 26 Ιανουαρίου του 20020, όταν συνετρίβη το αεροσκάφος στο οποίο και επέβαιναν. Εκτός από τον Κόμπι και την κόρη του, στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν η προπονήτρια της ομάδας, Κριστίνα Μόσερ, ο προπονητής του κολεγιακού μπέιζμπολ του Orange County, Τζόνι Αλτομπέλι, η γυναίκα του, Κέρι και η κόρη του, Αλίσα, ο πιλότος, Άρα Ζομπάγιαν, η Πέιτον Τσέστερ (συμπαίκτρια της Τζιάνα) και η μητέρα της, Σάρα.

Τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανά τον κόσμο «χύνουν τόνους από μελάνι» με εκτενή αφιερώματα του «Black Mamba», όπως BBC Sport, USA Today, Forbes, CBSNews. VanityFair, Los Angeles Times. Το «BBC Sport» δημοσιεύει σήμερα ένα συγκινητικό γράφημα, το οποίο ακολουθεί, δημιουργία του Ben Wild.
kobe_bryant_bbc

Το πρωτοσέλιδο των «USA Today»
kobe_bryant_usa_today
Κλείσιμο


Φωτογραφία από τα θύματα
kobe_bryant_thimata
Δείτε φωτογραφίες από το μοιραίο δυστύχημα της 26ης Ιανουαρίου

kobe_bryant_elikoptero
Στη φωτογραφία φαίνεται το ελικόπτερο να πετά μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες καθώς στην περιοχή υπήρχε πυκνή ομίχλη.

49502791257_208715bf33_o


Σε μια άλλη φωτογραφία η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλεια Μεταφορών αποτυπώνει την ένταση της σύγκρουσης σε χάρτη στον οποίο καταγράφονται τα σημεία της συντριβής αλλά και η διασπορά των διάφορων τμημάτων του ελικοπτέρου.

«Ο κρατήρας που δημιουργήθηκε ήταν έκτασης 7,3Χ4,5 μέτρων και είχε βάθος 60 εκατοστά» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

49502061903_52132d5ab8_o


Στην ί έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα το μοιραίο βράδυ  οι ερευνητές εκτιμούν πως ο κινητήρας του ελικοπτέρου δούλευε και οι έλικες περιστρέφονταν τη στιγμή της πρόσκρουσης βασιζόμενοι στο ότι στην περιοχή της συντριβής βρήκαν ένα κομμένο κλαδί δέντρου.

Συμφωνα με τους ερευνητές ο πίνακας οργάνων του ελικοπτέρου καταστράφηκε στη συντριβή, οι περισσότερες συσκευές μετατοπίστηκαν, ενώ τα χειριστήρια πτήσης ήταν σπασμένα και είχαν καταστραφεί από τη φωτιά.


49502063458_bac45ffa03_o
49502063438_9e89f38b0c_o
49502791222_0492484b57_o
Ποιος ήταν ο Kobe Bryant - Η πρώτη μονομαχία με τον Τζόρνταν

Τη σεζόν 1996-97, σε ηλικία μόλις 18 ετών, ο Κόμπι Μπράιαντ συστήθηκε στον κόσμο του NBA παίζοντας με τους Λ.Α. Λέικερς. Ηταν η εποχή που  ολα τα φώτα ήταν επάνω στον  μοναδικό Μάικλ Τζόρνταν. Ήδη... ο διάδοχος του ήταν «παρών». Στις 27 Δεκεμβρίου 1997, οι Σικάγο Μπουλς αντιμετώπισαν τους Λέικερς με τον Τζόρνταν να σταματά στους 36 πόντους, αλλά και τον  Μπράιαντ να «γράφει» 33 πόντους.

Το 2005-2006 υπήρξε μια από τις πιο παραγωγικές σεζόν του Κόμπι Μπράιαντ στο NBA με 35,4 πόντους κατά μέσο όρο ανά ματς. Είναι ενδεικτικό ότι σε 27 παιχνίδια έσπασε το φράγμα των 40 πόντων και σε έξι των 50!

Ειδήσεις σήμερα:

Ουρές στα μαγαζιά: Εντατικοί έλεγχοι, μέτρα και... κόφτης στα σενάρια για «κόφτες»

Σήφης Βαλυράκης: Η ιατροδικαστική εξέταση θα «ρίξει» φως στα αίτια του θανάτου του

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Η κατάθεσή της «καίει» τον προπονητή - Απειλούσε να την σκοτώσει

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης