Ισράηλ: Ούτε το 0,1% δεν μολύνθηκε από κορωνοϊό μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Ισράηλ: Ούτε το 0,1% δεν μολύνθηκε από κορωνοϊό μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Από τους 20 που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό, οι μισοί πάσχουν από χρόνια νοσήματα - Όλοι τους εμφάνισαν ήπια συμπτώματα - Περισσότεροι από 2,6 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου και περίπου 1,2 εκατομμύριο έχουν κάνει ήδη και τις δύο δόσεις

israil-koronoios
Λιγότεροι από το 0,01% των ανθρώπων που έκαναν το εμβόλιο της Pfizer για τη νόσο Covid-19 προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό σε διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας αφότου έλαβαν και τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με στοιχεία της μεγαλύτερης ασφαλιστικής υπηρεσίας του Ισραήλ.

Αυτά τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η HMO Maccabi δείχνουν ότι μόνο 20 από τους 128.600 ανθρώπους που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου προσβλήθηκαν στη συνέχεια από τον ιό SARS-CoV-2.

«Σύμφωνα με τους ειδικούς της Maccabi, αυτά είναι τα προκαταρκτικά δεδομένα, όμως οι αριθμοί είναι ενθαρρυντικοί», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Από τους 20 που προσβλήθηκαν, οι μισοί πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Όλοι τους εμφάνισαν ήπια συμπτώματα, όπως πονοκέφαλο, βήχα, αδυναμία και κόπωση.

Κανείς δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, ούτε ανέβασε πυρετό υψηλότερο από 38,5. Οι περισσότεροι εξετάστηκαν για την Covid-19 επειδή είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Η Ανάτ Έκα Ζόχαρ, η διευθύντρια του τμήματος Πληροφοριών και Ψηφιακής Υγείας της Maccabi, ανέφερε ότι η υπηρεσία θα συνεχίσει να παρακολουθεί αυτούς τους ασθενείς ώστε να διαπιστώσει αν θα συνεχίσουν να εμφανίζουν μόνο ήπια συμπτώματα ή αν θα παρουσιάσουν επιπλοκές λόγω του ιού.

Κλείσιμο
Περισσότεροι από 2,6 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου και περίπου 1,2 εκατομμύριο έχουν κάνει ήδη και τις δύο δόσεις. Από την αρχή της πανδημίας τα κρούσματα στο Ισραήλ ανέρχονται γύρω στις 600.000 και οι νεκροί στους 4.478.

Ειδήσεις σήμερα

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: «Ο προπονητής απειλούσε ότι θα με σκότωνε αν μιλούσα»

«Καμπανάκι» από την ανοδική τάση των κρουσμάτων - Μεταλλάξεις και χειμώνας ανησυχούν τους επιστήμονες

Φωτιά στο Μάτι - Τροχαία και ΕΛΑΣ «δείχνουν» την Πυροσβεστική: «Δεν είχαμε εισήγηση για απομάκρυνση πολιτών» 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης