Μέρκελ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ρωσία για το εμβόλιο Sputnik-V

Μέρκελ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ρωσία για το εμβόλιο Sputnik-V

Το εμβόλιο έλαβε επείγουσα έγκριση από τις αρμόδιες αρχές της Ουγγαρίας

Sputnik_v
Την προοπτική συνεργασίας με τη Ρωσία για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V, άφησε ανοιχτή η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, υπό την προϋπόθεση, όπως είπε, ότι το εμβόλιο θα λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Παρόλο που αυτήν την στιγμή υπάρχουν σημαντικές πολιτικές διαφορές, όπως η υπόθεση Ναβάλνι, σε μια πανδημία θα μπορούσε κανείς να συνεργαστεί σε ανθρωπιστικό επίπεδο, τόνισε η Μέρκελ, επιβεβαιώνοντας και την σχετική συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt, ο επικεφαλής του κρατικού Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων Κιρίλ Ντμίτριεφ δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια ψηφιακής συνέντευξης Τύπου, ότι υπάρχουν ήδη συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο παραγωγής του ρωσικού εμβολίου στη Γερμανία και ότι διαπιστώνεται «σοβαρό» ενδιαφέρον από πολλές χώρες της ΕΕ.

Το εμβόλιο έλαβε άλλωστε σήμερα επείγουσα έγκριση από τις αρμόδιες αρχές της Ουγγαρίας.

Η Ρωσία κατέθεσε αίτηση καταχώρησης στην ΕΕ

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) κατέθεσε αίτηση για καταχώρηση του εμβολίου Sputnik V κατά της Covid-19 στην ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και περιμένει την αξιολόγησή του τον Φεβρουάριο, καθώς η Μόσχα επιδιώκει να επιταχύνει την παγκόσμια διάθεσή του.

Το εμβόλιο Sputnik V έχει εγκριθεί για χρήση στην Αργεντινή, την Λευκορωσία, την Σερβία και άλλες χώρες. Στον επίσημο λογαριασμό προώθησης του ρωσικού εμβολίου στο Twitter αναφέρεται ότι η ρωσική ομάδα και ομάδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) είχαν χθες συνάντηση αξιολόγησης του ρωσικού εμβολίου και ότι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή θα λάβει απόφαση για την έγκριση του εμβολίου με βάση τις αξιολογήσεις.

Η Ρωσία θα υποβάλει επίσημη αίτηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση τον Φεβρουάριο για την έγκριση του Sputnik V, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο φόρουμ Reuters Next ο επικεφαλής του RDIF Κίριλ Ντμίτριεφ.

Ειδήσεις σήμερα

Συγκλονίζει η Μπεκατώρου μιλώντας για τον βιασμό της: Ήθελα να τον σπάσω στο ξύλο...

Εμβολιασμοί: Ανοίγουν αύριο τα ραντεβού για την ηλιακή ομάδα 80 - 84 ετών

Κορωνοϊός: Στα 509 τα νέα κρούσματα - 293 οι διασωληνωμένοι, 25 θάνατοι 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης