Μπάιντεν: Ορκίστηκε στη Βίβλο - κειμήλιο της οικογένειάς του

Μπάιντεν: Ορκίστηκε στη Βίβλο - κειμήλιο της οικογένειάς του

Το ίδιο είχε πράξει και στις ορκωμοσίες του 2009 και του 2013 - Η συγκεκριμένη Βίβλος ανήκει στην οικογένεια Μπάιντεν από το 1893

biblos1
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 (ώρα Ελλάδας) η τελετή ορκωμοσίας του 46ου προέδρου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο 78χρονος Τζο Μπάιντεν ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του και αμέσως μετά, στην ομιλία του, έθεσε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η πολιτική του την επόμενη τετραετία.

Ο Δημοκρατικός Μπάιντεν ορκίστηκε ενώπιον του Αρχιδικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Τζον Ρόμπερτς, ενώ αυτό που είναι αξιοσημείωτο, είναι πως το έπραξε, χρησιμοποιπώντας τη Βίβλο της οικογένειάς του, κάτι που είχε κάνει και στις ορκωμοσίες του 2009 και του 2013. Τότε, είχε αναλάβει χρέη αντιπροέδρου της κυβέρνησης, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα.

Η Βίβλος έχει 13 εκατοστά πάχος, παρουσιάζει ένα κέλτικο σταυτό στο εξώφυλλό της, ενώ αποτελεί μέρος της οικογένειας Μπάιντεν από το 1893. Ο νέος πρόεδρος την έχει χρησιμοποιήσει, ακόμα, και στις επτά ορκωμοσίες του σαν Γερουσιαστής, ξεκινώντας από το 1973.

Την ίδια Βίβλο είχε χρησιμοποιήσει και ο Μπο Μπάιντεν, ο γιός του Τζο που πέθανε το 2015, όταν ορκίστηκε σαν γενικός εισαγγελέας του Ντέλαγουερ, το 2007.  «Κάθε σημαντική ημερομηνία, βρίσκεται σε αυτή τη Βίβλο» έχει πει σε συνέντευξή του ο Μπάιντεν.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως o Τζο Μπάιντεν είναι ο 15ος αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που αργότερα έγινε πρόεδρος.

Ειδήσεις σήμερα

15 στελέχη, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόροι της Αριστεράς… συνιστούν «σεβασμό στα δικαιώματα» Κουφοντίνα

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: «Αυλαία» με πάνω από 725.000 αιτήσεις για 1,5 δισ. ευρώ

ΑΣΕΠ: Κλείνουν οι αιτήσεις για 54 προσλήψεις στην υπηρεσία ασύλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης