Σε καραντίνα το Σεν Μόριτζ έως τις 28 Φεβρουαρίου - Τι λέει Έλληνας στο protothema.gr

Σε καραντίνα το Σεν Μόριτζ έως τις 28 Φεβρουαρίου - Τι λέει Έλληνας στο protothema.gr

Έλληνας που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο δημοφιλές θέρετρο της Ελβετίας περιγράφει στο protothema.gr πώς εξαπλώθηκε η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού – Πολλά ξενοδοχεία είναι κλειστά, ενώ το Σεν Μόριτζ κινδυνεύει να χαρακτηριστεί εστία μετάδοσης

ananias_sainmoritz
Αν μέχρι πρότινος το Σεν Μόριτζ της Ελβετίας θεωρούνταν η επιτομή του χειμερινού προορισμού, σήμερα κινδυνεύει να χαρακτηριστεί εστία μετάδοσης του νέου μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού με τους νοσούντες αριθμητικά να μην έχουν εντοπιστεί ακόμα όλοι.

Για τον λόγο αυτό τα μέτρα που είχαν επιβληθεί για μέχρι τις 22 Ιανουαρίου έγιναν ακόμα πιο αυστηρά, με αποτέλεσμα πριν λίγες ημέρες, να ανακοινωθεί πως παρατείνονται για μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Σε καραντίνα επίσημα έχουν τεθεί τα ξενοδοχεία Grand Hotel des Bains Kempinski St Moritz και στο Badrutt's Palace Hotel, καθώς θετικοί στον ιό βρέθηκαν σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης περίπου 300 εργαζόμενοι και 95 επισκέπτες.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο Σερραίος Ανανίας Φεστέρης που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο κοσμοπολίτικο παράδεισο της Ελβετίας το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού μεταδίδεται αστραπιαία :

«Ήρθαν τουρίστες από Αγγλία, Βραζιλία και νότια Αμερική που νοσούσαν όπως αποδείχτηκε, με αποτέλεσμα να μεταδώσουν τον ιό στην κοινότητα. Η εξάπλωση του νέου μεταλλαγμένου ιού γίνεται αστραπιαία και εκεί που αρχικά ήταν τέσσερις οι πρώτοι φορείς, ξαφνικά έγιναν τόσοι πολλοί που σήμερα να μην γνωρίζουμε πόσοι είναι».

Πιο αυστηρά μέτρα μετά τον εντοπισμό του μεταλλαγμένου στελέχους

Σύμφωνα με τον Έλληνα υδραυλικό στο επάγγελμα με αγάπη στην μουσική, εδώ και λίγες ημέρες εξαιτίας την μετάδοσης τα πάντα είναι κλειστά :

«Μας έχουν κλείσει μέσα στα σπίτια μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Τα πάντα είναι κλειστά μόνο για τρόφιμα και φάρμακα μπορείς να βγεις πλέον έξω. Εξαιτίας του νέου μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού, που βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες, εκεί που τα μέτρα ήταν να λήξουν στις 22 Ιανουαρίου τελικά έγιναν πιο αυστηρά με αποτέλεσμα η ισχύ τους να παραταθεί μέχρι και τον επόμενο μήνα. Όπως αποδείχτηκε το χειρότερο μεταλλαγμένο στέλεχος είναι αυτό που έρχεται από την Βραζιλία, το οποίο εξαπλώνεται απίστευτα γρήγορα. Δεν είναι μόνο το Grand Hotel des Bains Kempinski St Moritz και το Badrutt's Palace Hotel που είναι σε καραντίνα, πλέον έχουν τεθεί κι άλλα ενώ πολλά ξενοδοχεία είναι κλειστά».

«Νεκρή» η φετινή σαιζόν

Παρ όλο που κάθε χρόνο το χιονισμένο Σεν Μόριτζ με τις ατελείωτες χιονοδρομικές πίστες γίνεται πόλος έλξης πλουσίων τουριστών από κάθε γωνιά του πλανήτη φέτος η σεζόν χαρακτηρίζεται ως «πεθαμένη» :

«Τα πράγματα πλέον κι εδώ είναι δύσκολα για πολλούς, καθώς πολλές εταιρίες αναγκάστηκαν να κλείσουν εξαιτίας του κορωνοϊού. Λέγεται πως τουλάχιστον 6χιλ μικρές εταιρίες κινδυνεύουν με χρεωκοπία. Μόνο οι μεγαλύτερες μπορεί να επιβιώσουν. Δεν ήρθε κόσμος στις γιορτές καμία σχέση με άλλες χρονιές. Πολλοί χαρακτήρισαν την σεζόν “πεθαμένη” κι έτσι ήταν, το έβλεπες στους δρόμους, στις χιονοδρομικές πίστες από τις οποίες πολλές δεν άνοιξαν γιατί δεν υπήρχε κόσμος. Λίγες είναι ανοιχτές, αλλά και με αυτά τα μέτρα, ο κόσμος δεν πάει με ευχαρίστηση γιατί έχουν την αγωνία μην συγχρωτιστούν και κολλήσουν» αναφέρει ο Ανανίας Φεστέρης και συνεχίζει: «Φέτος ήρθαν πολλοί λίγοι Έλληνες, οι περισσότεροι μάλιστα ήρθαν για εργασία και όχι για διακοπές, αλλά είναι δύσκολα τα πράγματα γιατί η ζήτηση είναι ελάχιστη. Τα άτομα που γράφονται στο εδώ ταμείο ανεργίας έχουν τριπλασιαστεί, ενώ οι φτωχοί που πηγαίνουν στην πρόνοια θα σπάσουν λένε δυστυχώς κάθε ρεκόρ».



Ειδήσεις σήμερα:

ΠΟΥ: Ύστατο μέτρο το κλείσιμο των σχολείων τον καιρό της πανδημίας

Βορίδης: «Η αξιολόγηση θα εφαρμοστεί κανονικά και στο προσωπικό των ΟΤΑ»

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο με τους κωδικούς των πυρηνικών όπλων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης