Ιράν - Ροχανί για Τραμπ: Η εποχή της τυραννίας τελείωσε

Ιράν - Ροχανί για Τραμπ: Η εποχή της τυραννίας τελείωσε

Ο πρόεδρος του Ιράν έριξε το γάντι στον Τζο Μπάιντεν για την πυρηνική συμφωνία και του ζήτησε να άρει τις κυρώσεις που είχε επιβάλει ο Τραμπ στην Τεχεράνη

ruhani_iran
Ο Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί κάλεσε τον εκλεγμένο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, να επιστρέψει στην πυρηνική συμφωνία του 2015 και να άρει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Τεχεράνη από τη διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη, ο Ρουχάνι είπε ότι η μπάλα είναι «στο γήπεδο των ΗΠΑ τώρα».

«Εάν η Ουάσιγκτον επιστρέψει στην πυρηνική συμφωνία του 2015, θα σεβαστούμε επίσης πλήρως τις δεσμεύσεις μας βάσει του συμφώνου», είπε, προσθέτοντας αναφερόμενος στον Τραμπ ότι «η εποχή του τυράννου έληξε και σήμερα είναι η τελευταία ημέρα της δυσοίωνης βασιλείας του».

Οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών επιδεινώθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του Τραμπ και φάνηκε να βγαίνουν εκτός ορίων μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί τον περασμένο Ιανουάριο. Τις τελευταίες εβδομάδες δημιουργήθηκέ νέο κλίμα αντιπαράθεσης, εν μέσω φόβων ότι η κυβέρνηση Τραμπ ενδέχεται να επιχειρήσει να προκαλέσει μια σύγκρουση στις τελευταίες ημέρες της.

Με τον Μπάιντεν -που ήταν μέλος της κυβέρνησης Ομπάμα η οποία διαπραγματεύτηκε την αρχική συμφωνία- να αναλαμβάνει τα καθήκοντά του την Τετάρτη, οι προσδοκίες για προσέγγιση είναι υψηλές.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του υπουργικού συμβουλίου του Ιράν, ο Ροχάνι καταδίκασε τον Τραμπ, λέγοντας ότι η τετραετής θητεία του «δεν απέφερε καρπούς εκτός από την αδικία και τη διαφθορά, που προκάλεσαν προβλήματα για τον λαό του και τον κόσμο».

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοποίηση συναθλήτριάς της κατήγγειλε στον εισαγγελέα η Μπεκατώρου - Το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί

Τζον Κυριάκου: Ο κατάσκοπος και η προεδρική «χάρη» των 2.000.000 δολαρίων που δεν ήρθε

Ξανά στο νοσοκομείο υπό αυστηρά μέτρα ο Δημήτρης Κουφοντίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης