ΗΠΑ: Αυξήθηκε ο εξτρεμισμός στον αμερικανικό στρατό 

ΗΠΑ: Αυξήθηκε ο εξτρεμισμός στον αμερικανικό στρατό 

Ανώτερoς αξιωματούχος αποκάλυψε ότι γίνονται έρευνες για το ενδεχόμενο κάποιος από τους εισβολείς της 6ης Ιανουαρίου να είναι εν ενεργεία μέλος των ενόπλων δυνάμεων

usarmy_capitol
Μια αύξηση του εξτρεμισμού στις τάξεις του αμερικανικού στρατού το περασμένο έτος ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ, χωρίς να δώσει στοιχεία σχετικά με το εύρος αυτής της αύξησης.

Ενώ ο εξτρεμισμός στον στρατό αποτελεί για χρόνια ένα ζήτημα, είναι πιθανό να βρεθεί υπό αυξημένους ελέγχους μετά την βίαιη εισβολή υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα στο Καπιτώλιο.

Ο στρατός έχει αναφέρει ότι συνεργάζεται με το FBI για να διαπιστώσει αν κάποιος από τους εισβολείς της 6ης Ιανουαρίου είναι εν ενεργεία μέλος του. Διερευνά επίσης εάν οποιοσδήποτε από τους χιλιάδες στρατιώτες της Εθνοφρουράς, που έχουν αναπτυχθεί για την ασφάλεια της ορκωμοσίας στις 20 Ιανουαρίου του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, θα χρειαστεί να περάσει πρόσθετο έλεγχο.

Πέντε άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού, πέθαναν από την επίθεση στο Καπιτώλιο.

«Νομίζω ότι υπάρχει μια αύξηση που βασίζεται στις κοινωνικές εντάσεις», ανέφερε ο ανώτερος αξιωματούχος, που μίλησε σε δημοσιογράφους υπό την προϋπόθεση να μην κατονομαστεί.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αύξηση αυτή οφείλεται και σε περισσότερες αναφορές εντός του στρατού, προσθέτοντας πως διερευνάται κάθε στοιχείο και πληροφορία.

Ειδήσεις σήμερα

Επίθεση σε σταθμάρχη του μετρό: «Ανθρωποκυνηγητό» για τους τραμπούκους που τον ξυλοκόπησαν

Καιρός στην Αθήνα: Βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά από το βράδυ - Δείτε βίντεο

Κορωνοϊός - Λεωνίδας Πελεκανάκης: Θρήνος για τον θάνατο του Ολυμπιονίκη 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης