Επίθεση σε σταθμάρχη του μετρό: «Ανθρωποκυνηγητό» για τους τραμπούκους που τον ξυλοκόπησαν

Επίθεση σε σταθμάρχη του μετρό: «Ανθρωποκυνηγητό» για τους τραμπούκους που τον ξυλοκόπησαν

Στο σταθμό  Μοναστηρακίου τους κατέγραψαν λίγο μετά την επίθεση οι κάμερες- Γνωστό στις Αρχές το δρομολόγιο των δραστών, θέμα χρόνου η ταυτοποίησή τους - Τι είπε στην πρώτη κατάθεσή του ο άτυχος εργαζόμενος - Εισαγγελέας διέταξε έρευνα για το περιστατικό

xylodarmos-5_2
Τα ίχνη των δραστών της βάναυσης επίθεσης στον σταθμάρχη μέρα μεσημέρι στον σταθμό του μετρό στην Ομόνοια αναζητούν οι αστυνομικές αρχές. Ηδη, η αστυνομία με βάση καταγραφές από τις κάμερες εντός κι εκτός σταθμών του μετρό έχει καταγράψει το δρομολόγιό τους: Οι δράστες μπήκαν από τον σταθμό του Αγίου  Αντωνίου, κατέβηκαν στην Ομόνοια και χτύπησαν τον σταθμάρχη και λίγα λεπτά αργότερα οι κάμερες τους έχουν καταγράψει να μπαίνουν στον σταθμό στο Μοναστηράκι, όπου όπως εκτιμάται πήγαν με τα πόδια. Μάλιστα, όπως λένε χαρακτηριστικά αστυνομικοί στο Μοναστηράκι «η συμπεριφορά τους έχει αλλάξει»: Προσπαθούσαν να καλυφθούν και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μπορεί να πρόκειται για σεσημασμένους. Η ταυτοποίησή τους, πάντως, θεωρείται ζήτημα (λίγου) χρόνου.  Οι αστυνομικοί, πάντως, δεν θεωρούν απίθανο να επιλεξουν τελικά να παραδοθούν. 

Σήμερα το μεσημέρι οι αστυνομικοί της ασφάλειας πήραν την πρώτη κατάθεση από τον σταθμάρχη ο οποίος όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος Συνδικάτων Σταθμαρχών, Λεωνίδας Γεωργόπουλος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, υπέστη κάταγμα στο πρόσωπο από τον ξυλοδαρμό.

Τα πρώτα δεδομένα, θέλουν τον σταθμάρχη να δήλωσε στους αστυνομικούς πως άκουσε τους νεαρούς να μιλούν κανονικά τα ελληνικά και τους τοποθέτησε μεταξύ των ηλικιών 18 και 22.

Περιγράφοντας τα όσα έγιναν πριν τον ξυλοδαρμό, το θύμα είπε πως όταν τους είδε να κάθονται με τα πόδια πάνω στις καρέκλες τους είπε να τα κατεβάσουν και να φορέσουν τις μάσκες τους. Στην συνέχεια αντιλήφθηκε ότι τον ακολούθησαν, αυτοί τον έβρισαν και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν.

Μάλιστα όπως είπε ο σταθμάρχης, επειδή δεν φορούσαν μάσκα, θα μπορούσε να τους αναγνωρίσει εάν τους έβλεπε σε φωτογραφίες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι αρχές προσπαθούν να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία που θα τις βοηθήσουν να στοιχειοθετήσουν τα προφίλ των δραστών, καθώς προς το παρόν το μόνο στοιχείο που διαθέτουν είναι το υλικό από τις κάμερες που κατέγραψαν την επίθεση με κλωτσιές στον άτυχο σταθμάρχη.

Κλείσιμο
Στην συνέχεια οι αστυνομικοί θα μιλήσουν με αυτόπτες μάρτυρες και με εργαζομένους του μετρό που είδαν το περιστατικό καθώς και με όποιον άλλον μπορεί να δώσει στοιχεία για τους δράστες. Επίσης θα εξεταστεί και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του μετρό προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία τους όχι μόνο κατά την είσοδο και έξοδο από τους σταθμούς αλλά και έξω από αυτούς.

Με την διαδικασία αυτή, η οποία ωστόσο αναμένεται να είναι χρονοβόρα, οι αστυνομικές αρχές θα αποτυπώσουν την πορεία των δραστών προκειμένου να στοιχειοθετηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα το ποιοι είναι οι δράστες, από πού ήρθαν και πού κατευθύνθηκαν.

Παράλληλα το υλικό από το οπτικοακουστικό υλικό που έχει κυκλοφορήσει θα αξιοποιηθεί προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι δράστες είναι σεσημασμένοι και να διαφανεί το κατά πόσο είναι αρκετά τα εν λόγω βίντεο έτσι ώστε οι αρχές να φτάσουν στα ίχνη τους.

Αστυνομικές πηγές, ωστόσο, μιλώντας στο protothema.gr δηλώνουν σιγουριά για τον εντοπισμό των νεαρών.

Οι δύο τραμπούκοι του έστησαν καρτέρι

Το περιστατικό έχει σοκάρει την κοινή γνώμη από το μεσημέρι της Τετάρτης καθώς το βίντεο που κυκλοφόρησε είναι δηλωτικό της βαναυσότητας της επίθεσης. Την ίδια ώρα, όπως γίνεται γνωστό, υπάρχει ανησυχία στους εργαζομένους αφού οι ίδιοι δηλώνουν πως φοβούνται να πάνε στην δουλειά τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Λεωνίδα Γεωργόπουλου, Πρόεδρου Συνδικάτων Σταθμαρχών, ο οποίος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, είπε πως «δεν γίνεται να σκεφτόμαστε ότι πάμε στις δουλειές και φοβόμαστε μήπως δεν γυρίσουμε». Συμπλήρωσε δε πως «οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι» στο θύμα, το οποίο νοσηλεύτηκε με κατάγματα στο πρόσωπο. «Υπάρχει ανησυχία σε όλο το εργατικό δυναμικό», υπογράμμισε.

Ο κ. Γεωργόπουλος, κατήγγειλε ότι έχει επανειλημμένα ζητηθεί περισσότερο αστυνόμευση στις αποβάθρες, καθώς είναι ελλιπής. Όπως είπε, ναι μεν υπάρχει αλλά είναι σε κάποιους σταθμούς και κάποιες ώρες. Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του για τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ότι θα φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη.

anakoinosi-metro-5

Άλλωστε, όπως είπε ο κ. Γεωργόπουλος τα πρόσωπα των δύο δραστών έχουν καταγραφεί από τις κάμερες και είναι θέμα χρόνου, σύμφωνα με την αστυνομία, να εντοπιστούν. Τέλος, σημείωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίθεση σε κάποιον εργαζόμενο, καθώς και στο παρελθόν από το κίνημα «δεν πληρώνω» αλλά και άλλους αρνητές έχουν υπάρξει περιστατικά, αλλά όχι τέτοιας έντασης.

Δείτε το βίντεο από την άγρια επίθεση:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8ia699ulpip-sf)

Η επίθεση σημειώθηκε  όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Ανθούπολη προς την Ομόνοια, ένας εργαζόμενος ζήτησε από δύο νεαρούς επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους και είπε σε έναν εξ αυτών να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα. Οι δύο νεαροί αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ, ενώ στη συνέχεια και αφού αυτός αποβιβάστηκε στην Ομόνοια τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν με βιαιότητα, ενώ τον χτύπησαν με κλωτσιές και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός του.

Ειδήσεις σήμερα:

Ακραίοι Τούρκοι εθνικιστές επικρίνουν «ιέρακα» Τούρκο διπλωμάτη για τη «Γαλάζια Πατρίδα»

Για βιασμό κατ’ εξακολούθηση διώκεται ο γυναικολόγος της Ρόδου - 17 μηνύσεις σε βάρος του

Νεκρός ηλικιωμένος σε ληστεία στην Αιτωλοακαρνανία - Βρέθηκε δεμένος με τη σύζυγό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης