Βρυξέλλες: «Πεδίο μάχης» οι δρόμοι μετά τον θάνατο 23χρονου μαύρου κατά τη σύλληψή του
«Black Lives Matter» και «Justice for Ibrahima» ήταν τα συνθήματα στα πανό διαμαρτυρίας - Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και πυροτεχνήματα κατά των αστυνομικών
Κύμα οργής έχει ξεπάσει στις Βρυξέλλες. Μαίνονται επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, μετά τον θάνατο του μαύρου 23χρονου Ιμπραχίμα το προηγούμενο Σάββατο, λίγο μετά τη σύλληψή του μέσα σε αστυνομικό τμήμα.
Η πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 23χρονου μέσα στο αστυνομικό τμήμα, ξεκίνησε ήσυχα το απόγευμα με τη συμμετοχή αρκετών εκατοντάδων διαδηλωτών, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας, της αδελφής και της θείας του θύματος.
«Black Lives Matter» και «Justice for Ibrahima» ήταν τα συνθήματα στα πανό διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε με την έγκριση της δημοτικής αρχής.
Κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και πυροτεχνήματα κατά των αστυνομικών, ενώ η αστυνομία προχώρησε στη χρήση αντλιών νερού κατά του πλήθους.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη