Παραπομπή Τραμπ - Ρεπουμπλικανοί: Η Γερουσία δεν θα συγκληθεί αυτήν την εβδομάδα

Παραπομπή Τραμπ - Ρεπουμπλικανοί: Η Γερουσία δεν θα συγκληθεί αυτήν την εβδομάδα

Η Βουλή, όπου πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, αναμένεται ότι θα ψηφίσει αργότερα σήμερα υπέρ της παραπομπής του Τραμπ - Η ηγεσία των Δημοκρατικών δηλώνει ότι ενδέχεται να αποστείλει το κατηγορητήριο στη Γερουσία ακόμη και εντός της εβδομάδας

senetor
Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, δεν θα κάνει χρήση των έκτακτων εξουσιών του για να συγκαλέσει μια συνεδρίαση του Σώματος αυτήν την εβδομάδα, ενώ η Βουλή προχωρά τη διαδικασία παραπομπής του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε ο εκπρόσωπός του στο Twitter.

Η Βουλή, όπου πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, αναμένεται ότι θα ψηφίσει αργότερα σήμερα υπέρ της παραπομπής του Τραμπ.

Η ηγεσία των Δημοκρατικών δηλώνει ότι ενδέχεται να αποστείλει το κατηγορητήριο στη Γερουσία ακόμη και εντός της εβδομάδας.

Οι Δημοκρατικοί, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής τους στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, πίεζαν τον Μακόνελ να συμφωνήσει να συγκαλέσει νωρίτερα το Σώμα.

Νωρίτερα, μια πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι η Γερουσία έχει ήδη προγραμματίσει για την Παρασκευή μια τυπική συνεδρίαση (pro forma), που συνήθως διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και στην οποία είναι παρόντες ελάχιστοι γερουσιαστές.

Στην προκαταρκτική ψηφοφορία η πρόταση παραπομπής έλαβε 221 βουλευτικές ψήφους, έναντι 221 βουλευτικών «όχι», από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών.

Κλείσιμο
Αμέσως μετά, η πρόεδρος του Σώματος Νάνσι Πελόζι χαρακτήρισε τον Τραμπ «ξεκάθαρο και ενεργό κίνδυνο για το αμερικανικό έθνος».

Οι Δημοκρατικοί, που έχουν την πλειοψηφία στην Βουλή των Αντιπροσώπων, βρήκαν συμπαράσταση στην κίνησή τους από ορισμένους Ρεπουμπλικάνους, μετά από τα αιματηρά επεισόδια της περασμένης εβδομάδας, στην επικύρωση της εκλογής Μπάιντεν από τα δύο νομοθετικά Σώματα των ΗΠΑ.

Μάλιστα, το Ρόιτερς μετέδωσε ότι οι Ρεπουμπλικανοί, που έχουν οριακή πλειοψηφία στην Γερουσία, σκέπτονται να ορίσουν την συνεδρίαση για το θέμα της παραπομπής Τραμπ για την Παρασκευή.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ έντονα σήμερα, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι οπαδοί του Τραμπ ετοιμάζουν ένοπλες «εξεγέρσεις» και στις 50 Πολιτείες την ημέρα της ορκωμοσίας Μπάιντεν.

Για να τον πείσει να μην επικυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα στο Κογκρέσο την 6η Ιανουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ υπερέβη τα εσκαμμένα χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του... πεζοδρομίου απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρό του, Μάικ Πενς.

Ειδήσεις σήμερα

Μπορούν να εμβολιαστούν και οι έγκυες

Κορωνοϊός: Στα 671 τα νέα κρούσματα - 340 οι διασωληνωμένοι, 25 θάνατοι

ΗΠΑ: Στρατόπεδο το Καπιτώλιο ενώ η Βουλή συζητά την παραπομπή Τραμπ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης