Κορωνοϊός - Τζόνσον: Σύντομα θα εμβολιάζουμε 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα

Κορωνοϊός - Τζόνσον: Σύντομα θα εμβολιάζουμε 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα

Δέσμευση του Βρετανού πρωθυπουργού για επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών στη Βρετανία - Πάνω από 2,6 εκατομμύρια εμβολιασμοί είχαν γίνει μέχρι την Τρίτη 12 του μήνα

johnson_par
Στη δέσμευση για την πραγματοποίηση εμβολιασμών «24 ώρες των 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα το συντομότερο δυνατό», προχώρησε ο Μπόρις Τζόνσον, τη στιγμή που η AstraZeneca σημείωσε την Τετάρτη πως «επιταχύνει για την παραγωγή δυο εκατομμυρίων δόσεων την εβδομάδα».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι ένα τεράστιο δίκτυο 233 νοσοκομείων, 1.000 χειρουργικών κέντρων, 200 φαρμακείων και 50 κέντρων μαζικού εμβολιασμού λειτουργεί ήδη «εξαιρετικά γρήγορα», αλλά «επί του παρόντος οι προμήθειες είναι περιορισμένες».

«Θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε εμβολιασμούς 24 ώρες των 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα το συντομότερο δυνατό», είπε στους βουλευτές, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ θα δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες «σε εύθετο χρόνο».

Τα σχόλιά του ήρθαν λίγα λεπτά αφότου ο υπουργός εμβολίων Ναντίμ Ζάχαβι επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει ένα 24ωρο πρόγραμμα εμβολιασμού για να εκπληρώσει την υπόσχεσή της να εμβολιαστούν οι τέσσερις πιο ευάλωτες ομάδες του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα.

Συνολικά 2.661.850 εμβολιασμοί κατά της COVID-19 είχαν πραγματοποιηθεί στην Αγγλία μεταξύ 8 Δεκεμβρίου και 12 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα προσωρινά δεδομένα του NHS, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων και δεύτερων δόσεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολικό lockdown σε Αργολίδα και Σπάρτη

Το TikTok «κλειδώνει» όλους τους λογαριασμούς που ανήκουν σε χρήστες κάτω των 16 ετών

Αναβάλλεται το ελληνικό πάρτι στο Ντουμπάι λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης