Κορωνοϊός - AstraZeneca: «Παραγωγή δυο εκατομμυρίων δόσεων ανά εβδομάδα από τα μέσα Φεβρουαρίου»

Κορωνοϊός - AstraZeneca: «Παραγωγή δυο εκατομμυρίων δόσεων ανά εβδομάδα από τα μέσα Φεβρουαρίου»

Έχουμε κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα 1,1 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, είπε ο πρόεδρος της AstraZeneca Ηνωμένου Βασιλείου - Προτεραιότητα των εργαζομένων της στον εμβολιασμό ζητά η εταιρεία

astrazeneca_v
Δυο εκατομμύρια δόσεις εμβολίου ανά εβδομάδα θα είναι σε θέση να παράγει η AstraZeneca από τα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ έχει ζητήσει οι εργαζόμενοί της να έχουν προτεραιότητα στους εμβολιασμούς, ώστε να αποφευχθεί η εμφάνιση κρουσμάτων που θα επηρεάσει την παραγωγή.

«Έχουμε κυκλοφορήσει πάνω από 1,1 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου μέχρι σήμερα, και αυξάνουμε τους ρυθμούς μας πολύ γρήγορα. Είμαστε σε καλό δρόμο για να πετύχουμε την παραγωγή δυο εκατομμυρίων δόσεων την εβδομάδα» είπε ο Tom Keith-Roach, πρόεδρος της AstraZeneca Ηνωμένου Βασιλείου, σε ομιλία του στους βουλευτές της Επιτροπής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Ο επικεφαλής της έρευνας της AstraZeneca, έδωσε επίσης στοιχεία στην επιτροπή, λέγοντας στους βουλευτές ότι το προσωπικό του πρέπει να έχει πρόσβαση κατά προτεραιότητα στους εμβολιασμούς.

«Ένα από τα πράγματα για τα οποία ανησυχώ είναι η διατήρηση μιας συνεχούς ροής στην παραγωγή αυτού του εμβολίου», δήλωσε αρχικά ο ελληνικής καταγωγής Sir Mene Pangalos και συνέχισε: «Είναι κρίσιμο να ανοσοποιούνται οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτό τον τομέα».

Τέλος, πρόσθεσε ότι τα τρέχοντα δεδομένα δείχνουν πως ένα διάστημα οκτώ έως 12 εβδομάδων για τη δεύτερη δόση του εμβολίου των AstraZeneca - Πανεπιστημίου Οξφόρδης είναι ένα «πολύ καλό σημείο για την επίτευξη της αποτελεσματικότητας».

Ειδήσεις σήμερα: 

Εξαδάκτυλος: Στο δίλημμα λιανεμπόριο ή Γ’ Λυκείου θα προτείνουμε το άνοιγμα της αγοράς

Μεγάλο ενδιαφέρον στον ΣΥΡΙΖΑ για την «καρατόμηση Λοβέρδου» στο ΚΙΝΑΛ

Γιατί πεθαίνουν περισσότερες γυναίκες στο δεύτερο κύμα κορωνοϊού;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ