Κορωνοϊός - Γαλλία: Η κυβέρνηση λέει «όχι» στο κλείσιμο των σχολείων παρά το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού

Κορωνοϊός - Γαλλία: Η κυβέρνηση λέει «όχι» στο κλείσιμο των σχολείων παρά το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού

Από τη στιγμή που το νέο στέλεχος του ιού αναλογεί στο 1% του πληθυσμού δεν υπάρχει λόγος για κλείσιμο των σχολείων παρά μόνο η λήψη περισσότερο εντατικών περιοριστικών μέτρων

gallia_lockdown
Δεν υπάρχει ανάγκη να κλείσουν τα σχολεία στη Γαλλία, αλλά πρέπει να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα για να επιβραδυνθεί περαιτέρω η μετάδοση της COVID-19 και ιδιαίτερα η εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Βρετανία, δήλωσε σήμερα ο ανώτατος επιστημονικός σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης.

«Πιστεύουμε ότι τα αγγλικά δεδομένα για το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού δεν επαρκούν οπωσδήποτε για να μας οδηγήσουν να συστήσουμε το κλείσιμο των σχολείων στη Γαλλία», δήλωσε ο Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί.

Το νέο στέλεχος του νέου κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία υπολογίζεται ότι αναλογεί περίπου στο 1% των νέων κρουσμάτων του ιού στη Γαλλία, σημείωσε ο ίδιος.

«Η άμεση πρόκληση (που αντιμετωπίζουμε) δεν είναι η εξάλειψή του, αλλά η επιβράδυνση της προόδου του λαμβάνοντας έναν αριθμό περιοριστικών μέτρων», συνέχισε.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα συνεδρίαζε σήμερα το πρωί με υπουργούς της κυβέρνησής του για να συζητήσουν πιθανή περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων για την ανάσχεση της επιδημίας.

Πιθανή θεωρείται η επιβολή από νωρίτερα της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, δηλαδή από τις 18:00 αντί για τις 20:00 το βράδυ, όπως ισχύει ήδη σε κάποιες περιοχές της ανατολικής και της νοτιοανατολικής Γαλλίας, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλωματικές πηγές: Δεν έχει προγραμματισθεί συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου για το προσεχές διάστημα

Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδονησία: Βρέθηκε ένα από τα δύο μαύρα κουτιά

Survivor - Χαμός με Κάτια Ταραμπανκό και Ελευθερία Ελευθερίου: «Δεν είμαι άχρηστη!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης