Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Με αρνητικό τεστ κορωνοϊού οι αφίξεις ταξιδιωτών απ’ όλο τον κόσμο
Όλοι οι ταξιδιώτες προς τις ΗΠΑ θα υποχρεούνται σε επίδειξη αρνητικού τεστ κορωνοϊού – Οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ για δύο εβδομάδες
Εντολή με την οποία όσοι ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ -και όχι μόνον οι Βρετανοί – θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κορωνοϊούθα υπογράψει ο επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).
Σύμφωνα με πηγές του Reuters, οι νέοι κανόνες θα ισχύσουν δύο εβδομάδες από την ημέρα που θα τους υπογράψει ο Μαρκ Ρέντφιλντ, διευθυντής των CDC.
Τα CDC πιέζουν εδώ και εβδομάδες την κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να παρατείνει τα μέτρα. Ωστόσο, δύσκολο θεωρείται να επιλυθεί πώς θα αντιμετωπίζονται οι ταξιδιώτες από χώρες που έχουν περιορισμένες δυνατότητες να υποβάλουν σε εξετάσεις τους πολίτες τους.
Από τις 28 Δεκεμβρίου τα CDC ζητούν απ’ όλους τους επιβάτες που φτάνουν από τη Βρετανία (ακόμη και από τους Αμερικανούςπολίτες) να έχουν υποβληθεί σε τεστ 72 ώρες πριν ταξιδέψουν και να έχει βγει αρνητικό. Παρόμοια μέτρα έχουν επιβάλει ο Καναδάς και άλλες χώρες.
Σε συνεδρίαση που έγινε χθες στον Λευκό Οίκο ο Ρέντφιλντ ζήτησε και πάλι να εγκριθεί κατεπειγόντως το μέτρο αυτό, ιδίως επειδή εντοπίζονται νέες παραλλαγές του νέου κορωνοϊού σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία ότι τα εμβόλια ενδέχεται να μην είναι αποτελεσματικά απέναντι σε αυτές τις παραλλαγές.
Η Toyota εξελίσσεται εδώ και 6 δεκαετίες μαζί με την ελληνική αγορά και τις ανάγκες των οδηγών, διαμορφώνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για το μέλλον της βιώσιμης αυτοκίνησης.
Η πρώτη παρουσία της ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, στην κορυφαία διεθνή έκθεση superyachts στο Μονακό ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως κορυφαίος προμηθευτής καυσίμων για το Marine και το yachting στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Δύο αρχηγοί που σήκωσαν τα μεγαλύτερα τρόπαια με τις Εθνικές τους ομάδες, δύο εμβληματικές μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μία ξεχωριστή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη.