ΗΠΑ: Ο Πομπέο ακύρωσε την τελευταία του περιοδεία στο Εξωτερικό – Δεν θα μεταβεί στις Βρυξέλλες

ΗΠΑ: Ο Πομπέο ακύρωσε την τελευταία του περιοδεία στο Εξωτερικό – Δεν θα μεταβεί στις Βρυξέλλες

Η πρόταση μομφής κατά του Ντόναλντ Τραμπ ακυρώνει την τελευταία περιοδεία του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ – Ο Πομπέο θα μείνει στην Ουάσινγκτον για να διευκολύνει την ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας

pomp
Ο Μάικ Πομπέο ακύρωσε το τελευταίο του ταξίδι στο εξωτερικό ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, που είχε προγραμματιστεί να γίνει αυτήν την εβδομάδα με σταθμό του στις Βρυξέλλες, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πρόταση μομφής που έχει καταθέσει το Κογκρέσο εναντίον του, οκτώ ημέρες πριν από τη λήξη της θητείας του.

Επισήμως, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ένας από τους πιο πιστούς υπουργούς του απερχόμενου Ρεπουμπλικανικού προέδρου, αποφάσισε να παραμείνει στην Ουάσινγκτον για να διευκολύνει την «ομαλή μετάβαση» με το επιτελείο του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ακυρώνουμε όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του ταξιδιού του ΥΠΕΞ στην Ευρώπη», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα, αξιωματούχος του Λουξεμβούργου δήλωσε πως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι στο Λουξεμβούργο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κατηγορίες σε βάρος του Τραμπ που διατύπωσε ο ομόλογός του Ζαν 'Ασελμπορν μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο, στην Ουάσινγκτον.

Ο Πομπέο αναμενόταν αύριο, Τετάρτη βράδυ, στις Βρυξέλλες όπου θα είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ανακοίνωσε η Συμμαχία. Συνάντηση εργασίας είχε προγραμματιστεί την Πέμπτη το πρωί με την υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Σοφί Βιλμές, σύμφωνα με επίσημη βελγική πηγή.

Το Λουξεμβούργο ακυρώθηκε μετά τις κατηγορίες του Ζαν Άσελμπορν


Ένας σταθμός στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου είχε προγραμματιστεί επίσης, αλλά ακυρώθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κατηγορίες του Ζαν Άσελμπορν, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του Λουξεμβούργου που ζήτησε να μην κατονομαστεί, επιβεβαιώνοντας πληροφορία που είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα New York Times.

Ο πρόεδρος Τραμπ είναι «ένας πυρομανής πολιτικός που πρέπει να προσαχθεί ενώπιον ποινικού δικαστηρίου», υποστήριξε τον Ζαν Άσελμπορν μιλώντας στο ραδιόφωνο RTL την επόμενη της εισβολής στο Καπιτώλιο υποστηρικτών του Ρεπουμπλικανικού δισεκατομμυριούχου.

Κλείσιμο
Ο επικεφαλής της διπλωματίας του Λουξεμβούργου, γνωστός για την ειλικρίνειά του, έκρινε επίσης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη δημοκρατία» γιατί «αγνόησε το ίδιο του το Σύνταγμα, τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και προφανώς τα αποτελέσματα των εκλογών».

Ο Μάικ Πομπέο, ενώ καταδίκασε την επίθεση της περασμένης εβδομάδας στο Καπιτώλιο, ποτέ δεν διαχώρισε ξεκάθαρα τη θέση του από εκείνη του Ντόναλντ Τραμπ, σε αντίθεση με έναν αυξανόμενο αριθμό Ρεπουμπλικανών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Στη δίνη της κακοκαιρίας η Βόρεια Ελλάδα - Προβλέψεις για χιόνια σε Αττική και Θεσσαλονίκη


Brexit: Ολλανδοί τελωνειακοί κατάσχεσαν σάντουιτς με ζαμπόν από οδηγό φορτηγού ως… λαθραίο


«Φρένο» από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις ορέξεις της Άγκυρας για εφ' όλης της ύλης διάλογο με την Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης