Κορωνοϊός – Βρετανία: Άλλοι 1.243 θάνατοι σε ένα 24ωρο
Ο αριθμός των θανάτων είναι από τους μεγαλύτερους από την έναρξη της πανδημίας - Η ραγδαία επιδείνωση αποδίδεται στην εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους
Επιπλέον 1.243 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού, ανακοίνωσαν οι βρετανικές αρχές. Πρόκειται για έναν από τους υψηλότερους αριθμούς ημερήσιων θανάτων που καταγράφονται στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας.
Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 45.533 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού.
Χώρα της Ευρώπης με τις περισσότερες ανθρώπινες απώλειες από την πανδημία η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη αύξηση θανάτων και μολύνσεων από κορωνοϊό, η οποία αποδίδεται σε μια πολύ πιο μεταδοτική παραλλαγή του ιού.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.
Στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum 2026, ο κ. Βωβός τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας σε περιόδους έντονων αλλαγών και κρίσεων.