LIVE

Κορωνοϊός

ΕΕ: Μαζικοί εμβολιασμοί από τον Απρίλιο του 2021 - Γιατί τα κράτη-μέλη δεν μπορούν να κάνουν παράλληλες συμφωνίες

emvoliasmos

Η Σάντρα Γκαλίνα, κύρια διαπραγματεύτρια της ΕΕ για τις συμβάσεις εμβολίων COVID-19τονίζει ότι τα κράτη-μέλη θα παραλάβουν κατά προτεραιότητα τις δόσεις των εμβολίων - Όσες ευρωπαϊκές χώρες συνάψουν συμφωνίες εκτός ΕΕ, θα παραλάβουν τις δόσεις αφού πρώτα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των κρατών-μελών - Κι άλλο υποψήφιο εμβόλιο από την γαλλική εταιρεία Valneva

Μαζικές δόσεις εμβολίων θα καταφθάνουν στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το δεύτερο τρίμηνο του 2021, υπογράμμισε η Σάντρα Γκαλίνα, η κύρια διαπραγματεύτρια της ΕΕ για τις συμβάσεις εμβολίων COVID-19.

Μιλώντας στην επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η κυρία Γκαλίνα υπερασπίστηκε την κοινή στρατηγική της ΕΕ για την αγορά εμβολίων τονίζοντας ότι κανένα κράτος- μέλος της ΕΕ, όσο μεγάλο και αν είναι, δεν θα είχε πρόσβαση από μόνο του σε τόσα πολλά εμβόλια.

Σύμφωνα με την κύρια διαπραγματεύτρια της ΕΕ για τις συμβάσεις εμβολίων οι συζητήσεις που διεξάγονται σε αρκετά κράτη-μέλη αναφορικά με το εάν θα έπρεπε οι εθνικές κυβερνήσεις να έχουν διαπραγματευτεί ξεχωριστά, ήταν αναπόφευκτες, ωστόσο τόνισε ότι η Κομισιόν έχει εξασφαλίσει αρκετές δόσεις εμβολίων για όλους και το βασικότερο πρόβλημα δεν είναι αυτές καθαυτές οι διαθέσιμες ποσότητες εμβολίων, αλλά η εφοδιαστική αλυσίδα.

Αναφορικά με τις ανακοινώσεις για διμερείς συμφωνίες που διεξάγουν ορισμένα κράτη-μέλη η κυρία Γκαλίνα είπε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν καθώς η συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (άρθρο 7) αποκλείει τις παράλληλες συμβάσεις. Η κυρία Γκαλίνα υπογράμμισε ότι δεν έχει δει κανένα συμβόλαιο ανάμεσα σε κάποιο κράτος-μέλος της ΕΕ και σε παρασκευάστρια εταιρεία, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και αν υπάρχουν, οι δόσεις είναι δεσμευμένες από την ΕΕ για να δοθούν κατ' αναλογία στα κράτη-μέλη και σε περίπτωση που κάποιο εξ αυτών δεν επιθυμεί να παραλάβει όλες τις δόσεις που του αναλογούν, τότε αυτές θα διατεθούν πάλι αναλογικά στα υπόλοιπα κράτη-μέλη.

Κι άλλο υποψήφιο εμβόλιο από την γαλλική εταιρεία Valneva

Η κυρία Γκαλίνα ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές της επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων ότι μπορούν να διαβάσουν τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η Κομισιόν με τις παρασκευάστριες εταιρείες ξεκινώντας από αυτήν με την CureVac, σε ειδικό χώρο εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ δήλωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι προκαταρκτικές συνομιλίες για το υποψήφιο εμβόλιο της γαλλικής εταιρείας Valneva.

Ειδήσεις σήμερα: 

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με οριακή άνοδο το σημερινό άνοιγμα

Αντιπρόεδρος εμπόρων Αθήνας (ΘΕΜΑ 104,6): Κινδυνεύουν με λουκέτο ένα στα τέσσερα καταστήματα

Σαρωτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ στη Θήβα - Μεγάλη η διασπορά στη Βοιωτία
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (13)

περί "ψεκασμένων"

Όσοι χρησιμοποιούν τη λέξη "ψεκασμένος" για αυτούς που διαφωνούν μαζι τους είναι προφανώς οι ίδιοι τους έτσι διότι τέτοια μέτρα μόνο σε δικτατορίες παίρνονται ή μόνο για έκτακτο σκοπό. Ο κορονοιός είναι μια δυνατή γρίπη που θα είχε "χτυπηθεί" εάν λάμβαναν μέτρα για την πρωτοβάθμια υγεία (οικογενειακός ιατρός, επαρκή στελέχωση των νοσοκομείων, εάν πριν το οποιοδήποτε εμβόλιο φέρνανε το φάρμακο ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία αλλά αυτοί λαμβάνουν αντί για όλα αυτά αντισυνταγματικά μέτρα μαζικού εμβολιασμού και ρωτάω: πότε στην ανθρώπινη ιστορία εμβολιάστηκε όλος ο πληθυσμός μιας χώρας; Πότε εκβιάστηκαν με αυτόν τον τρόπο και κάθε μέρα οι πολίτες, όπως συμβαίνει στις μέρες μας, μιας χώρας κατά παραβίαση του άρθρου 7 του Συντάγματος για "ψυχολογική βία"; Τα σχέδιά τους, βέβαια, είναι άλλα: μείωση πληθυσμού και εξασθένιση των ζώντων για να μην αντιδρούν σε μελλοντικά αντικοινωνικά μέτρα των κυβερνήσεων (πχ εργασιακό), αυθαίρετος πλουτισμός για τις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας, πώληση εμβολίων σε όλες τις χώρες χωρίς τη συγκατάθεση των πολιτών και χωρίς έλεγχο για τις πιθανές παρενέργειες αλλά και μελλοντικά εμβόλια νέας τεχνολογίας ώστε να καταστούν πειραματόζωα οι πολίτες ιδίως φτωχών χωρών, συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων των πολιτών και αυθαίρετη χρήση τους από τις κυβερνήσεις και φυσικά εμπέδωση κλίματος φόβου για να μην υπάρχει η παραμικρή αντίδραση σε κτηνώδη μέτρα. Και μετά από την οικονομική καταστροφή θα έρθουν οι "καλοί μας φίλοι" Γερμανοί για να εξυπηρετήσουν τα βρώμικα σχέδιά τους και να έχουμε μισθούς Βουλγαρίας... Είναι προφανές ότι όσοι βρίζουν τους άλλους ως "ψεκασμένους" είτε είναι πληρωμένα τσανάκια της κυβέρνησης, είτε γόνοι χαφιέδων που επιβίωσαν από την γερμανική κατοχή, είτε αμόρφωτοι που δουλεύουν στο δημόσιο αδιαφορώντας για την εστίαση και το λιανικό εμπόριο που πεθαίνει, είτε αδιαφορούν ως γνήσια σκουπίδια που είναι και οπαδοί του Χίτλερ με τον πόνο του συνανθρώπου τους αφού πολλοί συμπολίτες μας αυτοκτονούν και άλλοι βυθίζονται στα ψυχολογικά προβλήματα με ευθύνη της κυβέρνησης. Βέβαια, κατανοώ το επίπεδο δείκτη ευφυίας του Νεοδημοκράτη οπαδού ο οποίος χαίρεται για το κακό που προξενεί το φαύλο του κόμμα όπως κατανοώ πόση βλακεία, ηλιθιότητα έχουν τα αναίσθητα κομματόσκυλα των νεοταξίτικων παρατάξεων. Προτιμώ, λοιπόν, ψεκασμένος παρά καρφί, χαφιές, τραμπούκος και ανερμάτιστο σκουπίδι μιας κυβέρνησης η οποία δολοφονεί την οικονομία, τον ελληνικό πολιτισμό και την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Max

Ένωση γραφειοκρατική φάρσα. Πολύ καλά έκανε ο Τζόνσον που σας κατούρισε και έφυγε.

Εκτος

Εκτός και εάν είναι η Γερμανία οπότε μπορεί να παραγγέλνει και μόνη της κανονικά και γενικώς να μας έχει γραμμένους όλους.

00

Καθε μερα που καθυστερουν οι εμβολιασμοι θα χανονται δεκαδες ανθρωποι αδικα, και δεκαδες εκατομμυρια απο την οικονομια. Πρεπει παση θυσια να επιταχυνθει ο εμβολιασμος για να βγουμε απο τα λοκνταουν (ξυδακι μπαμπινιωτη) οσο το δυνατον πιο γρηγορα

!!!!!

Το σχεδιο ειναι οσο πιο αργα......τα εμβολια....εχουν τους λογους τους....κλεισιμο...το 50 τοις εκατο...τα μικρα καταστηματα......τηλεργασια......νυχτα...διασκεδαση ....τελος......12 η ωρα σπιτι.....φτωχοποιηση των λαων....μειωση του πληθυσμου....και αλλα πολλα ....ουτε ψεκασμενοι ειμαστε ουτε τρελοι......εδω θα μαστε ..οσοι θα μαστε......γιατι ακομα δεν μπορουμε να πιστεψουμε.....την τρεμουρα τους για την υγεια των λαων....κατι που ποτε δεν τους ενοιαζε....και χρονια τωρα μας τελειωνουν με φυτοφαρμακα μολυνσεις...κ αλλ....με τον καρκινο....να θεριζει τον πλανητη ....ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...εδω να μαστε!!!!!!!!!!!

123

<<ουτε ψεκασμενοι ειμαστε ουτε τρελοι>> χαχαχααχ καλό

00

Ψέκα, αν θελανε οι κυβερνωντες μειωση του πληθυσμου θα αφηναν τα παντα ανοιχτα και θα μας θέριζε ο ιος.

re

Ρε ψέκα. Τι μειωση του πληθυσμου και χαζομάρες λες; Οσο πιο πολλα θυματα έχουν να δουλευουν για αυτους τόσο το καλυτερο!

κα

Μία μετά την άλλη οι χώρες της ΕΕ βρίσκουν εμβόλια απ' το παράθυρο (ακόμη κι η Γερμανία) και η κυβέρνηση συνεχίζει να παριστάνει το καλό παιδί της Μέρκελ. Γιατί δεν κάνουν ότι η Ουγγαρία; Με αυτούς τους ρυθμούς εμβολιασμών η ανοσία αγέλης θα έρθει μετά από 4 χρόνια!

Jkkm

Μα κυβερνά εδώ η Μέρκελ απλώς έχει έχει εγκαταστήσει το τσυρακι της τον Κούλη κ λεεί ότι κυβερνά αυτός.Βεβαι κ από πίσω υπάρχουν μια συμμορία δημοσιογράφων που τα αρπάζουν για να τον στηρίζουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης