Εμβόλιο για τον κορωνοϊό - Νετανιάχου: 17 τηλεφωνήματα μέσα σε ένα 24ωρο στην Pfizer

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό - Νετανιάχου: 17 τηλεφωνήματα μέσα σε ένα 24ωρο στην Pfizer

Το Ισραήλ έχει συμφωνήσει να πληρώσει 50% περισσότερο ανά δόση από ότι το Ηνωμένο Βασίλειο(30 λίρες) - Ωστόσο, δεν έχει υλοποιηθεί καμία παραγγελία από την Pfizer από τα μέσα του Νοέμβρη

israhl-netaniaxoy-embolio
Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 17 τηλεφωνήματα μέσα στο χρονικό διάστημα μιας ημέρας δέχθηκε ο επικεφαλής της PfizerΆλμπερτ Μπουρλά, της  αμερικανικής πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας που βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας λόγω της παραγωγής εμβολίων κατά της COVID-19, από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ,  Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της «Daily Mail» ο ισραηλινός πρωθυπουργός προσφέρει «Γη και ύδωρ», προκειμένου να προπορευτεί και να παραλάβει νέες δόσεις εμβολίων για τη χώρα. 

Κατά τις ίδιες πηγές, η χώρα έχει συμφωνήσει να πληρώσει 50% περισσότερο ανά δόση από ότι το Ηνωμένο Βασίλειο(30 λίρες).  Με αυτά τα δεδομένα, έχει τη δυνατότητα να εμβολιάσει τους άνω των 16 μέχρι και τέλη Μαρτίου. 

Αξιοποιώντας το αποτελεσματικό Εθνικό Σύστημα Υγείας του και τη βοήθεια του στρατού, αλλά και «στραγγίζοντας» κάθε φιαλίδιο εμβολίου το Ισραήλ κατάφερε με ένα 24ωρο πρόγραμμα εμβολιασμού επτά ημέρες την εβδομάδα να προηγείται μακράν στη σχετική κούρσα παγκοσμίως.

Μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες, το Ισραήλ έχει καταφέρει να εμβολιάσει 1,8 εκατομμύρια πολιτών, δηλαδή το ένα πέμπτο του πληθυσμού. Ωστόσο, δεν έχει υλοποιηθεί καμία παραγγελία από την Pfizer από τα μέσα του Νοέμβρη, την ίδια ώρα που η Βρετανία «κλείδωσε» την αγορά 40 εκατομμυρίων δόσεων. 

Η έξυπνη πολιτική των συμφωνιών με τις φαρμακευτικές εταιρείες, όπως όλα δείχνουν, χαρίζει την πρωτιά στο Ισραήλ.

Κλείσιμο
Ανώτατος αξιωματούχος της αντιπολίτευσης, που δεν κατονομάζεται,  κατηγορεί την ισραηλινή κυβέρνηση ότι «πηδά την ουρά», πληρώνοντας περισσότερα  χρήματα. 
emvolio_israel

Ειδήσεις σήμερα: 

Lockdown: Παράταση μιας εβδομάδας έφεραν οι γιορτές - Στον πάγο το click away

Οι οκτώ προβλέψεις της Χίλαρι Κλιντον για την προεδρία Τραμπ που έγιναν πραγματικότητα

Η Ελλάδα έχει πλέον 5G (και ας μην ξέρει τι είναι)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης