Εισβολή στο Καπιτώλιο: Δείτε το τελευταίο βίντεο που ανέβασε στο Facebook η βετεράνος που σκοτώθηκε!

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Δείτε το τελευταίο βίντεο που ανέβασε στο Facebook η βετεράνος που σκοτώθηκε!

«Ειμαστε πάνω από 3 εκατομμύρια... Ο Θεός να ευλογεί τους Αμερικανούς πατριώτες», λέει στο βίντεο η άτυχη γυναίκα, λίγο πριν χάσει τη ζωή της

MAKETA_NEW_22
Λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο από σφαίρα αστυνομικού κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο, η Άσλι Μπάμπιτ είχε μοιραστεί τον ενθουσιασμό της για όσα διαδραματίζονταν το μοιραίο απόγευμα στην Ουάσινγκτον και τον αγωνιστικό παλμό του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί εκεί.

Το βίντεο που δημοσιεύει η Daily Mail είναι, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το τελευταίο που ανέβασε η 35χρονη βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στα social media της, προτού την πυροβολήσει ένας αστυνομικός ενώ προσπαθούσε να σκαρφαλώσει από ένα σπασμένο παράθυρο για να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν «οχυρωμένο» χώρο του Καπιτωλίου.

Όπως εμφανίζεται να λέει η ίδια η Μπάμπιτ, το κλιπ καταγράφει τη στιγμή που, έχοντας ακούσει την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ, o όχλος κατευθύνεται αποφασισμένος προς το κτίριο του Καπιτωλίου. «Ήταν απίστευτο να βλέπεις τον πρόεδρο να μιλά» λέει η 35χρονη χαμογελώντας πλατιά.



Στο βίντεο η Μπάμπιτ εκφράζει τη χαρά της για τη «θάλασσα κόκκινου, λευκού και μπλε χρώματος» γύρω της, επισημαίνοντας ότι στην κινητοποίηση συμμετέχουν πάνω από τρία εκατομμύρια άτομα. Μάλιστα αναφέρεται και στα fake news που παρουσιάζουν διαφορετικές εκτιμήσεις, κάνοντας λόγο μόνο για μερικές χιλιάδες άτομα παρόντα. «Αντίθετα απ' ό,τι σας λένε τα media, η εικόνα εδώ δείχνει κάτι πολύ διαφορετικό», σημειώνει η 35χρονη.

Η Μπάμπιτ κλείνει το βίντεό της, το τελευταίο που έμελλε να ποστάρει ποτέ, με τη φράση «Ο Θεός να ευλογεί τους Αμερικανούς πατριώτες».

Ashli Babbitt, Woman Who Died in Coup, Served in US Air Force


Κλείσιμο
Οι συγκλονιστικές εικόνες του πυροβολισμού της Μπάμπιτ από έναν αστυνομικό μέσα στο Καπιτώλιο έκαναν τον γύρο του διαδικτύου τις προηγούμενες ώρες, προκαλώντας σοκ και θλίψη στο διεθνές κοινό. Ο θάνατος της γυναίκας από πυρά αστυνομικού, αλλά και οι άλλες απώλειες ανθρώπινων ζωών κατά τη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο το βράδυ της Τετάρτης, έχουν προκαλέσει πλήθος «συγκρούσεων» στα social media και οι χρήστες εμφανίζονται διχασμένοι. Από τη μία μεριά υπάρχουν κάποιοι που μιλούν για στυγνή εκτέλεση της γυναίκας που ήταν άοπλη, ενώ από την άλλη υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι η αντίδραση του αστυνομικού ήταν καθ' όλα δικαιολογημένη και νόμιμη, αφού η 35χρονη αγνόησε της προειδοποιήσεις και προσπάθησε να εισβάλει σε έναν χώρο που φυλασσόταν, ενώ ήταν μέρος ενός ανεξέλεγκτου όχλου.

maga-1


Οι τελευταίοι επισημαίνουν πάντως ότι ο πραγματικός υπαίτιος πίσω από τον θάνατο της άτυχης γυναίκας ήταν ο Αμερικανός πρόεδρος που με την εμπρηστική του ομιλία κατηύθυνε τους υποστηρικτές τους εκεί ακριβώς που ήθελε.


Ειδήσεις σήμερα:

QAnon: Παιδόφιλοι σατανιστές και άλλα... τρελά στο θολωμένο μυαλό των εισβολέων του Καπιτωλίου!

«Καταπέλτης» η Μισέλ Ομπάμα για τον Τραμπ: Καλεί Twitter και Facebook να τον αποκλείσουν μόνιμα 

Μάριον Ράμσεϊ: Πέθανε η «Λαβέρν Χουκς» από τη «Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή» 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης