Μάριον Ράμσεϊ: Πέθανε η «Λαβέρν Χουκς» από τη «Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή»

Μάριον Ράμσεϊ: Πέθανε η «Λαβέρν Χουκς» από τη «Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή»

Ήταν ξεκαρδιστική στον ρόλο της αστυνομικού με την ψιλή φωνούλα... που όμως γινόταν «θηρίο» όταν χρειαζόταν

police-academy
Η Μάριον Ράμσεϊ, διάσημη για τον ρόλο της «Λαβέρν Χουκς» στην αμερικανική σειρά ταινιών «Police Academy» («Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή») έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Σύμφωνα με το BBC, ο ατζέντης της από την εταιρεία Roger Paul Inc ενημέρωσε τον ιστότοπο ότι η Αφροαμερικανίδα ηθοποιός πέθανε στο σπίτι της στο Λος Άντζελες το πρωί της Πέμπτης. Όσον αφορά την αιτία θανάτου, η μόνη πληροφορία που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι ότι η Ράμσεϊ είχε αρρωστήσει πρόσφατα, ενώ δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα λεπτομέρειες.

Η Ράμσεϊ ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στους φαν της σειράς ταινιών «Police Academy» όπου υποδυόταν την γλυκομίλητη αστυνομικό «Λαβέρν Χουκς» με την ψιλή φωνούλα που όμως μεταμορφωνόταν σε... θηρίο όταν χρειαζόταν. Η ηθοποιός κατείχε κεντρικό ρόλο στις έξι πρώτες ταινίες του franchise.

Marion Ramsey, 'Police Academy' star, dead at 73


Εκτός από την «σφραγίδα» που άφησε στην κωμωδία ως «Λαβέρν», η Ράμσεϊ είχε αξιοσημείωτη καριέρα στο θέατρο. Το 1978 πρωταγωνίστησε στην παραγωγή «Eubie!», ένα βιογραφικό μιούζικαλ γύρω από τη ζωή του τζαζ πιανίστα Γίμπι Μπλέικ.

«Το πάθος της στην υποκριτική και η επιθυμία της να μοιράζεται τα συναισθήματά της με τον κόσμο ήταν συγκλονιστικά. Η Μάριον διακρινόταν από καλοσύνη και η παρουσία της εξέπεμπε ένα ζεστό φως που γέμιζε κάθε δωμάτιο με το που έμπαινε μέσα. Η απουσία αυτού του φωτός είναι ήδη αισθητή σε εκείνους που τη γνώριζαν καλά. Θα μας λείψει και θα την αγαπάμε για πάντα», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας που την εκπροσωπούσε.

Κλείσιμο
Police Academy 4 (1987) - Little Munchkin Voice Scene (5/9) | Movieclips


Πολλά άτομα που είχαν συνεργαστεί με την Ράμσεϊ εξέφρασαν τη θλίψη τους μέσω των social media. O κωμικός και beatboxer Μάικλ Γουίνσλοου που είχε υποδυθεί τον «Λαρβέλ Τζόουνς» στο franchise του «Police Academy», παράγοντας αμέτρητα... ηχητικά εφέ μόνο με το στόμα του, έγραψε στο Twitter ότι δεν έχει λόγια για να εκφράσει τον πόνο που νιώθει από τη μεγαλη αυτή απώλεια.

Police Academy 2 (1985) - He Thinks He's Bruce Lee Scene (6/9) | Movieclips


«Στη δεκαετία του '80 το Police Academy άφησε την σφραγίδα του στο κινηματογραφικό είδος της κωμωδίας. Οι χαρακτήρες του ήταν παντού και όλοι τους έβλεπαν. Η Μάριον Ράμσεϊ ήταν ξεκαρδιστική ως Χουκς. Μια εξαιρετική και αστεία ηθοποιός», έγραψε ο Βρετανός παραγωγός Τζόναθαν Σόθκοτ.


Ειδήσεις σήμερα:

Προεδρική χάρη στον εαυτό του σχεδιάζει να δώσει ο Ντόναλντ Τραμπ

«Διπρόσωπος» καιρός: Βροχές στα δυτικά και βόρεια και ζέστη στα νότια

Αποφασίζουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι για λιανεμπόριο, γυμνάσια, λύκεια και… click away
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης