Χάος στις ΗΠΑ - Τζουλιάνι: Η Αριστερά δεν διαμαρτυρήθηκε τόσο έντονα και στα επεισόδια του καλοκαιριού

Χάος στις ΗΠΑ - Τζουλιάνι: Η Αριστερά δεν διαμαρτυρήθηκε τόσο έντονα και στα επεισόδια του καλοκαιριού

Ο δικηγόρος του Τραμπ καταδίκασε τις σκηνές βίας στο Καπιτώλιο και την παραλλήλισε με τα γεγονότα του καλοκαιριού στους δρόμους των ΗΠΑ

giuliani
Ο προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι καταδίκασε την Πέμπτη τη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο ως «επαίσχυντη» - μια μέρα μετά την έκκληση στους οπαδούς του Τραμπ να δώσουν «μάχη για να γίνει δίκη» κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου «Save America».

«Ήταν τόσο εγκληματικό όσο οι ταραχές και οι λεηλασίες φέτος το καλοκαίρι που δεν καταδικάστηκαν αρκετά έντονα από την Αριστερά», δήλωσε ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης σε ένα tweet.

«Αυτή η βία καταδικάζεται με τους πιο δυνατούς όρους. Το κίνημά μας εκτιμά τον σεβασμό για το νόμο και την τάξη και για την Αστυνομία», πρόσθεσε ο Τζουλιάνι, ο οποίος ήταν επικεφαλής στις νομικές προσπάθειες του Τραμπ να ανατρέψει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, οι περισσότερες από τις οποίες δεν οδηγήθηκαν, καν, στο δικαστήριο.



Σε ένα μεταγενέστερο tweet, ο Τζουλιάνι είπε: «Ο σκοπός μας είναι να πάρουμε μια ειλικρινή ψήφο και να τερματίσουμε την εκλογική απάτη προτού γίνει μόνιμη τακτική του ενεργοποιημένου και προστατευόμενου από τα μέσα ενημέρωσης Δημοκρατικού Κόμματος».



«Η βία απορρίπτεται, καταδικάζεται και είναι αντιπαραγωγική. Η εμπλοκή των antifa δεν αποτελεί δικαιολογία. Αντιτίθεται στις αξίες μας», πρόσθεσε στην ανάρτηση, την οποία το Twitter χαρακτήρισε ως «αμφισβητούμενη».

Ειδήσεις σήμερα

Γιάννης Πάριος: «Το κουβαλάω που δεν μπόρεσα να κρατήσω ζωντανό τον πατέρα μου»

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε τον Μέρικ Γκάρλαντ νέο υπουργό Δικαιοσύνης

Στη δίνη της πανδημίας η Βρετανία: Γήπεδα της Premier League γίνονται εμβολιαστικά κέντρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης