Πελόζι: Απόψε θα επικυρωθεί η νίκη Μπάιντεν

Πελόζι: Απόψε θα επικυρωθεί η νίκη Μπάιντεν

Διακόπηκε νωρίτερα η συνεδρίαση στο Κογκρέσο εξαιτίας των βίαιων επεισοδίων - Επιστολή έστειλε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων για συνέχιση της διαδικασίας επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος

pelozi
Ηχηρό μήνυμα συνέχισης της δημοκρατικής διαδικασίας επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος έστειλε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, τονίζοντας σε επιστολή της ότι αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι εργασίες.

«Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε απόψε», σημείωσε χαρακτηριστικά, σε επιστολή προς τους συναδέλφους της, στην οποία ανακοίνωσε ότι οι επικεφαλής του Κογκρέσου αποφάσισαν την επανεκκίνηση των εργασιών για να πιστοποιηθεί η νίκη του Τζο Μπάιντεν, μόλις το Καπιτώλιο είναι έτοιμο για συνεδρίαση.

Νωρίτερα διακόπηκε η συνεδρίαση στο Καπιτώλιο εξαιτίας των υποστηρικτών του Τραμπ που εισέβαλαν βίαια στον χώρο.

Ακολούθησαν ακραίες σκηνές βίαας, πυροβολισμοί και δακρυγόνα.

Στη συνέχεια και ενώ η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε τερματισμό των επεισοδίων και επιστρατεύτηκε η Εθνοφρουρά.

Το Καπιτώλιο αδειάζει από διαδηλωτές από τη στιγμή που επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα ως τις 6 το πρωί στην Ουάσινγκτον.

Κλείσιμο
Υψηλόβαθμα στελέχη Ρεπουμπλικανών βάλουν κατά του Ντόναλντ Τραμπ για την χαοτική κατάσταση ενώ ο Ρεπουμπλικανός εξακολουθεί ακάθεκτος να μιλά για στέρηση νίκης, ενώ αρνείται να αποδεχθεί την ήττα του.

Ειδήσεις σήμερα

Χάος στις ΗΠΑ: Νεκρή η γυναίκα που πυροβολήθηκε στο Καπιτώλιο

LIVE όλες οι εξελίξεις στις ΗΠΑ

Χάος στις ΗΠΑ: Διαδηλώσεις οπαδών του Τραμπ και σε άλλες πολιτείες - Βίντεο 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης