Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Σε στέγες και σε πάρκα έχουν μεταφέρει τις δραστηριότητές τους τα γυμναστήρια

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Σε στέγες και σε πάρκα έχουν μεταφέρει τις δραστηριότητές τους τα γυμναστήρια

Νέα ήθη κι έθιμα ελέω πανδημίας στον τρόπο με τον οποίο αθλούνται οι Αμερικανοί, οι οποίοι δεν πτοούνται ούτε από το τσουχτερό κρύο

park_usa
Kρύος ιδρώτας... πιάνει τους Αμερικανούς εν μέσω πανδημίας της Covid. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Wall Street Journal», τα αυξημένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού οδήγησαν τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων στη λήψη πιο δημιουργικών μέτρων.

Τα περισσότερα έχουν μεταφέρει τις προπονήσεις τους στο διαδίκτυο, υπάρχουν όμως και αυτά που οργανώνουν μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους .

Ειδικά με τα νέα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στις βόρειες πολιτείες της χώρας, οι Αμερικανοί που θέλουν να αθληθούν ντύνονται ζεστά αψηφώντας τις πολύ χαμηλές θερμορασίες.

Πολλα γυμναστήρια στο Σικάγο, όπως το «Studio Three» είχαν την ιδέα να οργανώσουν υπαίθρια προγράμματα γυμναστικής.

«Η ιδέα της σωματικής άσκησης σε εξωτερικό χώρο στο Σικάγο θα ακουγόταν ως σκέτη τρέλα πριν από ένα χρόνο»... Τώρα όμως το λατρεύω. Πηγαίνω έξι ημέρες την εβδομάδα. Έχω ξοδέψει αρκετά ρούχα σε ισοθερμικά», υποστηρίζει 35χρονη Αμερικανίδα Κόλιν Μακ Γκράθ που πλέον έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της πανδημίας.

Ο Ντέιβιντ Μπλιτς, διευθύνων σύμβουλος του γυμναστηρίου της «Studio Three» δεν μπορεί να πιστέψει πόσο μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κοινού.

«Δεν σχεδιάζαμε αθλητικά προγράμματα σε εξωτερικούς χώρους, όμως σε έρευνα που κάναμε, συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχε μεγάλη ζήτηση», όπως υποστηρίζει.

Κλείσιμο
Για την Κόλιν Μακ Γκραθ η σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο είναι πλέον ενσωματωμένη στην καθημερινότητά της.

Από τον Νοέμβριο, πολλές πολιτείες έχουν σταματήσει τα μαθήματα γυμναστικής σε εσωτερικούς χώρους ή έχουν εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα περιορίζοντας στο 25% ή ακόμη και στο 10% της χωρητικότητας την συμμετοχή των πελατών τους.

Περίπου το ένα τέταρτο των γυμναστηρίων κινδυνεύει με «λουκέτο», σύμφωνα με την αθλητική ένωση «International Health, Racquet and Sportsclub Association».

Για το λόγο αυτό, ορισμένα γυμναστήρια πήραν την κατάσταση στα χέρια τους αξιοποιώντας στέγες σπιτιών και πάρκα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γυμναστούν την διάρκεια του χειμώνα.

«Υπάρχουν κάποια μαθήματα που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και μάλιστα οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων διερωτώνται αν θα κρατήσουν και όταν τελειώσει η πανδημία», γράφει το επίμαχο δημοσίευμα.

Στα υπαίθρια μαθήματα γυμναστικής μπορούν να αθληθούν μάξιμουμ 25 άτομα.

«Δεν σκοπεύαμε να κάνουμε μαθήματα σε υπαίθριους χώρους από τις 15 Νοεμβρίου, αλλά μας το ζήτησαν οι πελάτες», δήλωσε η Γκι Ο Μάλεϊ, συνιδιοκτήτρια του γυμναστηρίου στη Βοστώνη «Boston's Row House».

Για κάθε μάθημα, στήνονται 15 μηχανήματα κι ένα στερεοφωνικό μηχάνημα σε αίθριο της περιοχής Lovejoy Wharf.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, οι αρχές της Βοστώνης απαγόρευσαν την άθληση σε εσωτερικούς χώρους με την Ο΄ Μάλει να δηλώνει ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να προσελκύσουν τους περιστασιακούς πελάτες .

Η Τζένιφερ Φέιχι είναι μία από αυτούς. «Κάθε εγγραφή στο γυμναστήριο ήταν μία αποτυχία», λέει η 44χρονη που εργάζεται στη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Farm Aid».

Η Τζένιφερ παραδέχεται ότι έγινε μέλος του «Row House» για να υποστηρίξει την επιχείρηση του γείτονά της.

Ο Ζι Γιαν, αναπληρωτής καθηγητής επιστημών Υγείας στο πανεπιστήμιο «Merrimack College,» επισημαίνει ότι τα μαθήματα εξωτερικού χώρου μπορούν να προσφέρουν φυσικά οφέλη και απαραίτητη κοινωνική υποστήριξη, ειδικά στη διάρκεια αυτού του χειμώνα με Covid.

«Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο καιρός είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που επηρεάζουν την σωματική άσκηση», λέει.

«Η εμπιστοσύνη στην ικανότητά σας να κάνετε προπόνηση, μειώνεται όταν επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες, ακόμη και για όσους ασκούνται σε εσωτερικούς χώρους. Αλλά οι ομαδικές προπονήσεις, ακόμη και κι όταν είναι μόνο ένα άτομο, μπορούν να χρησιμεύσουν ως ένα μεγάλο κίνητρο... Οι υπαίθριες προπονήσεις έχουν δώσει την ευκαιρία σε ορισμένους ανθρώπους να αναθεωρήσουν τη σχέση τους με το χειμώνα», προσθέτει.

Ειδήσεις σήμερα: 
  
Folli Follie: Στη Βουλή η δικογραφία για Φλαμπουράρη και Χαρίτση

Τσοχατζόπουλος: Απάντηση στο εξώδικο - «Ξάδελφε Ακη, λυπάμαι για την κατάντια σου...»

CNN: Τα Μετέωρα μέσα στους 28 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για το 2021
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης