ΗΠΑ: Βανδαλισμοί στα σπίτια της Νάνσι Πελόζι και του Μιτς ΜακΚόνελ

ΗΠΑ: Βανδαλισμοί στα σπίτια της Νάνσι Πελόζι και του Μιτς ΜακΚόνελ

Η αποτυχία του Κογκρέσου να αυξήσει την οικονομική βοήθεια για τους Αμερικάνους που επλήγησαν από την πανδημία covid-19 εξόργισε κάποιους πολίτες

showthumb
Άγνωστοι βανδάλισαν στις ΗΠΑ τα σπίτια της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και του επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ.

Νωρίς την Παρασκευή το πρωί άγνωστοι βανδάλισαν ένα σπίτι στο Σαν Φρανσίκο που ανήκει στην Πελόσι, σύμφωνα με την αστυνομία. «Άγνωστοι δράστες έγραψαν με σπρέι στην πόρτα του γκαράζ και άφησαν ένα κεφάλι γουρουνιού στο πεζοδρόμιο», ανακοίνωσε η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο.

Εξάλλου στο σπίτι του ΜακΚόνελ στο Κεντάκι άγνωστοι έγραψαν το σύνθημα «πού είναι τα λεφτά μου;».



Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν εν μέσω πολιτικής διαμάχης στο Κογκρέσο για την παροχή οικονομικής βοήθειας στους Αμερικανούς που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.

Κλείσιμο
Την Τρίτη η Βουλή των Αντιπροσώπων, οπου την πλειοψηφία έχουν οι Δημοκρατικοί, ψήφισε υπέρ της αύξησης της βοήθειας που θα λάβουν οι Αμερικανοί από τα 600 δολάρια στα 2.000. Η πρόταση υιοθετήθηκε στη Βουλή με τη στήριξη περισσότερων από 40 Ρεπουμπλικάνων. Όμως η Γερουσία, όπου την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι, δεν ενέκρινε τη πρόταση, παρά την προτροπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Γερουσία δεν θα εκφοβιστεί να δώσει περισσότερα δανεικά στα χέρια των πλούσιων φίλων των Δημοκρατικών που δεν έχουν ανάγκη βοήθεια», δήλωσε ο ΜακΚόνελ την Τετάρτη.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής επικρίνει τις προσπάθειες των Δημοκρατικών να αυξηθεί το ποσό που θα δοθεί ως βοήθεια στους Αμερικανούς λέγοντας ότι “απλώς δεν είναι η σωστή προσέγγιση” και επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για “σοσιαλισμό για πλούσιους”.

Σε ανακοίνωσή του χθες Σάββατο μετά το επεισόδιο του βανδαλισμού ο ΜακΚόνελ εξέφρασε την εκτίμησή του για όλους τους κατοίκους του Κεντάκι που συμμετείχαν στη δημοκρατική διαδικασία “είτε συμφωνούν μαζί μου είτε όχι”.

«Αυτό είναι διαφορετικό», τόνισε. «Ο βανδαλισμός και η πολιτική του εκφοβισμού δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Σκληρό lockdown από σήμερα: Όλα τα μέτρα που ισχύουν

Ο «πόλεμος του χαλκού» ανάμεσα σε Ρομά και ρακοσυλλέκτες στον Άρειο Πάγο

Νέα τραγωδία στα Χανιά: Την βρήκε νεκρή ο σύζυγός της έξω από το σπίτι τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης