Κορωνοϊός - Αγγλία: Καθυστερεί η επιστροφή για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κολεγίων και πανεπιστημίων

Κορωνοϊός - Αγγλία: Καθυστερεί η επιστροφή για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κολεγίων και πανεπιστημίων

Τι θα ανακοινώσει το απόγευμα της Τετάρτης στο βρετανικό κοινοβούλιο ο γραμματέας εκπαίδευσης Γκάβιν Ουίλιαμσον

panepistimia_britain
Εκατομμύρια φοιτητές πανεπιστημίων, κολεγίων και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αγγλία θα καθυστερήσουν να επιστρέψουν στις τάξεις τους το νέο έτος, με ορισμένους προπτυχιακούς φοιτητές να μην επιστρέψουν μέχρι τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με όσα αναμένεται να ανακοινώσει η βρετανική κυβέρνηση το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο γραμματέας εκπαίδευσης Γκάβιν Ουίλιαμσον αναμένεται να μιλήσει στο κοινοβούλιο, επιβεβαιώνοντας σχέδια που περιλαμβάνουν απότομη μείωση του αριθμού των φοιτητών που είναι επιλέξιμοι να επιστρέψουν στα πανεπιστήμια τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου, ενώ θα αυστηροποιηθούν τα κριτήρια των τεστ.

Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα επιστρέψουν στις τάξεις τους την εβδομάδα που θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου, με τους περισσότερους να αναμένεται να συνεχίσουν τις διακοπές τους. Όσοι συμμετέχουν σε εξετάσεις συγκεριμένων μαθημάτων, όπως A-level, BTec και GCSE θα ξεκινήσουν με διαδικτυακά μαθήματα, ενώ τα σχολεία και τα κολέγια θα πραγματοτποιήσουν μαζικά τεστ σε μαθητές.

Ο Ουίλιαμσον θα ανακοινώσει ότι μόνο ένας στους πέντε φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα μπορεί να επιστρέψει σε πανεπιστημιουπόλεις στην Αγγλία πριν από τις 18 Ιανουαρίου. Η επιστροφή θα περιορίζεται σε εκείνους που παρακολουθούν κλινικά ή εργαστηριακά μαθήματα (ιατρική ή νοσηλευτική), καθώς και σε εκείνους που συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

Αυτό σημαίνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές που θα ήταν επιλέξιμοι - αυτοί που σπουδάζουν για πτυχία με πρακτικά στοιχεία, όπως η αρχιτεκτονική, το σχέδιο ή οι υποκριτικές τέχνες - δεν θα περιλαμβάνονται πλέον στην πρώτη ομάδα επιστροφής.

Η κυβέρνηση πρόκειται να επανεξετάσει το επόμενο κύμα των φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που πρόκειται να επιστρέψουν στις 18 - 25 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου, με τις αποφάσεις αυτές να συνδέονται με το υγειονομικό καθεστώς των περιφερειών στις οποίες ανήκουν εκείνοι και τα ιδρύματά τους.

Ο Ουίλιαμσον θα υπογραμμίσει ότι οι φοιτητές πανεπιστημίου θα πρέπει να δείξουν ότι έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε τεστ Covid με αρνητικά αποτελέσματα πριν τους επιτραπεί να χρησιμοποιήσουν εγκαταστάσεις ή να λάβουν προσωπική διδασκαλία. Εκείνοι που δεν μπορούν να παρουσιάσουν τεστ, θα πρέπει να απομονωθούν για 10 ημέρες.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΛΑΣ: Από τους 8 συλληφθέντες στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου οι 7 δεν ήταν φοιτητές 

Στις παλιές εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ ο Μητσοτάκης – Θα δημιουργηθεί η πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας

Τι θα κάνει η Μέρκελ όταν συνταξιοδοτηθεί; - Τι λέει σε συνέντευξή της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης